Profilo için iflas kararı sonrası davacı avukat ve mahkeme heyetine suç duyurusunda bulunuldu

Profilo Holding, şirketten davacı olan avukat hakkında suç duyurusunda bulunurken iflas kararına hükmeden ticari mahkeme heyetini HSK'ya şikayet etti.

Geçen yıl vefat eden Jak Kamhi'nin 1950'lerde ilk kuruluş adımlarını attığı Profilo Holding AŞ ile Profilo Sanayi AŞ hakkında geçtiğimiz hafta iflas kararı verilmişti.

Hükmü veren İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi, 2.5 milyon TL vekalet ücreti alacaklısı olduğunu savunan Av. Sümer Altay'ın açtığı dava üzerine iki şirketin de iflasına karar vermişti. Karardan sonra Profilo Holding’den yasal adım geldi. Holding avukatları, davacı Sümer Altay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı.

Avukatlar savcılık başvurusunda, Altay'ın haksız kazanç peşinde olduğunu ve hukuka aykırı bir biçimde iflas istemli dava açtığını öne sürdü. Savcılık başvurusunda avukat Altay'ın yargıyı etkilemeye teşebbüs ettiği de iddia edildi.

Ayrıca Altay'ın, şirketin ticari itibarına zarar verdiği de öne sürülürken, kararı veren mahkeme heyeti için de HSK'ya başvuru yapıldı. Heyetin taraflı karar verdiği öne sürülürken dosyada yer alan bilirkişi raporuna rağmen iflas kararının verilmesinin hukuksuz olduğu kaydedildi. Yapılan başvuruda HSK’dan hakimlere yönelik inceleme yapılması istendi.

Profilo için iflas kararı sonrası davacı avukat ve mahkeme heyetine suç duyurusunda bulunuldu ile ilgili etiketler iflas Profilo ticari mahkeme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.