Profesyonel Dünya Dron Yarışları Ligi hakkında bilmeniz gerekenler!

Bildiğiniz tüm sporları unutun, 'dron' dendiğinde akla ilk gelen şey henüz spor olmasa da, bu olgu yakında değişecek gibi duruyor. Her yıl küresel olarak düzenlenen Drone Racing League, ya da Dron Yarışı Ligi ile ünlenen ve minik ve hızlı bir drone'un içinden görüntü alan bir gözlüğü takıp, içindeymişçesine birbirinden zor parkurlarda rakip pilotlarla yarışılan bu yeni nesil spor, hem heyecanlı hem de görsel olarak adeta bir şölen. İşte bilmeniz gereken temeller...

Dronlar hayatımızın her yanına sirayet etmiş durumda. Elbette spor da teknolojiden nasibini alıyor. 

DRON YARIŞI NASIL YAPILIYOR?

First Person View (FPV) drone yarışları, pilotların kameralarla donatılmış drone'ları kontrol ederken, drone'lardan canlı video akışını yayınlayan özel gözlükler takarak dronun içinden uçuyormuş gibi hissettikleri bir yarışma.

Amaç, karmaşık bir şekilde düzenlenmiş ve özel olarak ışıklandırılmış yarış parkurunu olabildiğince hızlı ve  diğer pilotlardan önce tamamlamak.

Yarışlar, dünyanın dört bir yanındaki stadyumlarda ve ayrıca drone yarış simülatörü olan DRL SIM'de sanal olarak uçan pilotlarla da düzenleniyor.

DRONE RACİNG LEAGUE (DRON YARIŞ LİGİ) NEDİR?

Drone Yarışı Ligi, seçkin dron pilotları için düzenlenen küresel ve profesyonel drone yarışı olarak biliniyor. Saatte 150 km hızla seyahat eden özel yapım yarış dronları ile pilotlar, hem sanal hem de fiziksel yarışmalarda en çılgın parkurlarda yarışıyor.

Dijital dünyayı gerçekle birleştiren DRL, yenilikçi drone teknolojisi, sürükleyici içerik ve NBC, NBCSN, Twitter, Fox Sports, Sky Sports, ProSieben ve Weibo dahil olmak üzere dünyanın en iyi spor medyalarından oluşan ağda görsel olarak heyecan verici yarışlar sunuyor.

2021-22 DRL sezonu ise, 16 Yarış Seviyesinde yarışan 12 pilottan oluşacak.

NEREDE YAPILIYOR?

Sanal ve gerçek arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran fütüristik bir spor olarak, dünyanın dört bir yanındaki ikonik spor sahaları, tarihi saraylar ve önemli müzeler gibi efsanevi mekanlarda yarışların düzenlenmesi ise spora olan ilgiyi daha da artırıyor. 

 

Profesyonel Dünya Dron Yarışları Ligi hakkında bilmeniz gerekenler! ile ilgili etiketler drone dron yarış racing league ligi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.