Prof.Dr. Emin Darendeliler yaşamını yitirdi!

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi, Profesör Doktor Emin Darendeliler yaşamını yitirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Emin Darendeliler, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Prof. Dr. Emin Darendeliler'in kalp krizi sonucu vefat ettiği açıklandı.

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği'nden taziye mesajı paylaşıldı.

Taziye mesajında şu ifadelere yer verildi;

''Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği kurucularından ve başkanlarından İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Darendeliler'in beklenmedik vefatını duyurmaktan çok büyük üzüntü duyuyoruz. Camiamızda çok sevilen ve hepimizin kalbinde ayrı bir yeri olan Emin hocamıza rahmet, kederli ailesine sabır, dostlarına, meslektaşlarımıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Toprağı bol olsun. Işıklar içinde uyusun." 

Prof.Dr. Emin Darendeliler yaşamını yitirdi!

EMİN DARENDELİLER KİMDİR?
Emin Darendeliler 3 Aralık 1955 tarihinde Amasya'da doğdu.

1974'te Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi. Darendeliler, burayı 1980 yılında bitirdi.

Emin Darendeliler, 1981-1986 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Radyoterapi Anabilim Dalı'nda asistan doktor olarak görev aldı. 1986 yılında aynı fakültede Radyoloji (Radyasyon Onkolojisi ve Radiodiagnostik) Anabilim Dalı'nda Uzman Doktor oldu.

Darendeliler, 1992'de Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı'nda Doçent, 1998'de Profesör oldu.
Mayıs 1988 - Ağustos 1989 tarihleri arasında Charing Cross Hospital'de (Londra), Ağustos 1988 - Mayıs 1989 tarihleri arasında Royal Marsden Hospital'de (Londra) Radyasyon Onkolojisi Bölümlerinde ziyaretçi başasistan doktor olarak görev aldı.

Darendeliler'in Ulusal ve Uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 5 adet kitabı bulunmaktadır.

Prof.Dr. Emin Darendeliler yaşamını yitirdi! ile ilgili etiketler profesör vefat emin darendeliler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.