Levent Yamanel: Koronavirüs aşısı insanlarda denenecek!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, son günlerde gündeme getirilen koronavirüs toblosunda yapılan değişiklikle ilgili, 'Değişikliğin amacı dünyada kullanılan tabloya eşlik etmek, o nedenle yapıldı' diye konuştu. Levent Yamanel ayrıca aşı çalışmalarına da değinerek 4-6 ay sonra koronavirüs aşısının insanlar üzerinde deneneciğine değindi.

Prof. Levent Yamanel, günlük vaka tablosunda yoğun bakım hasta ve entübe hasta bilgisi yerine zatürre vakalarının yayınlanmasıyla ilgili tartışmalardan sonra değişikliğin sebebinin dünyada kullanılan tabloya uyum sağlamak olduğunu söyledi.

Levent Yamanel: Koronavirüs aşısı insanlarda denenecek!

Levent Yamanel, "Bu değişikliğin amacı, bütün dünyada kullanılan tabloya eşlik etmek o nedenle yapıldı. Ağır hasta, ciddi hasta kategorisi eklendi. Yoğun bakım hastası ve entübe hasta sayıları da bu ciddi hastaların içine koyuldu" diye konuştu.

Türkiye'deki aşı çalışmalarına da değinen Yamanel, "Türkiye'de 2 aşı çalışması çok önemli yol katetti. Çalışmanın fazları devam ediyor. 4-6 ay sonra aşı insanlar üzerinde denenecek duruma gelebilir"

Levent Yamanel: Koronavirüs aşısı insanlarda denenecek! ile ilgili etiketler Yamanel vaka tablosu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.