Prof. Şahin'den endişelendiren uyarı

Almanya'da kurucusu olduğu BioNTech firmasında geliştirdiği mRNA tabanlı koronavirüs aşısı ile fark yaratan Prof. Dr. Uğur Şahin'den endişeye neden olan açıklamalar geldi. ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkenin ardından aşısına DSÖ'den de acil kullanım onayı alan Şahin, Alman Der Spiegel'e yaptığı açıklamada başka aşılar gelinceye kadar tedarikte büyük boşluklar olabileceğini söyledi. Şahin, mutand virüse ilişkin aşı testlerinin ise sürdüğünü kaydetti.

Avrupa'da Koronavirüse karşı aşılamalar devam ederken Biontech CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin'den aşı tedarikine ilişkin çarpıcı bir uyarı geldi. 

Şahin, Alman haftalık haber dergisi Der Spiegel'e verdiği söyleşide Pfizer ile birlikte aşı üretiminin artırılması konusunda çalışmalara devam ettiklerini belirterek, diğer aşılar uygulanana kadar aşı tedarikinde boşluklar yaşanabileceği uyarısında bulundu. 

“AŞI ONAYLARININ GECİKMESİ TEDARİK SORUNUNA YOL AÇIYOR”

Avrupa'da ilgili otoriteler Biontech-Pfizer aşısının kullanımına onay vermiş, aşılamalar 27 Aralık tarihinde başlatılmıştı. Fakat Almanya'da bazı aşı merkezleri 27 Aralık tarihinden sonra geçici olarak kapatıldı.

Şahin, aşı onaylarındaki gecikmeden dolayı durumun iç açıcı olmadığını, kıtada diğer aşılara onay verilmediği için oluşan boşluğu BioNTech olarak doldurmaya çalıştıklarını söyledi. Avrupa'da ilgili otoritelerin Moderna'nın aşısına 6 Ocak'ta onay vermesi bekleniyor.

MUTASYON VİRÜS TESTLERİ DEVAM EDİYOR

İlk olarak İngiltere'de tespit edilen koronavirüs mutasyonuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şahin, geliştirdikleri aşının mutasyona karşı etkili olabileceğini söyledi. Şahin, bu konuda testlere devam ettiklerini ve yakında sonuçları elde edeceklerini ifade etti.

Şahin -70 derecede tutulması gereken aşının daha kolay saklanabilmesi yönünde çalışmalar da yaptıklarını, yazın sonuna doğru yeni nesil aşının daha yüksek derecelerde saklanabileceğini söyledi.

Prof. Şahin'den endişelendiren uyarı ile ilgili etiketler Avrupa BioNTech aşı Prof. Dr. Uğur Şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.