Prof. Özlü: Mutasyon yeni küresel dalgalanmaya yol açabilir!

Koronavirüsün İngiltere'de mutasyona uğrayıp daha tehlikeli hale gelmesinden sonra, Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den çarpıcı bir açıklama geldi. Özlü, "İngiltere’den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021’de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir" dedi.

Vaka patlaması yaşanan İngiltere'de koronavirüs mutasyona uğradı. Ülke alarma geçti, uçuşlar durduruldu, Almanya ve Fransa'nın da benzer bir adım atacağı konuşuluyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson “Mutasyon geçirmiş corona virüsü önceki virüse göre yüzde 70 daha bulaşıcı” olduğunu duyurmasının ardından İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, mutasyona uğramış yeni corona virüsünün kontrolden çıktığını açıkladı.

“KÜRESEL DALGALANMAYA NEDEN OLABİLİR”

Bilim Kurulu üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü mutasyon ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere'den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021'de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir. Bu virüste gözlenen N501Y, Spike 69-70 del ve P681H mutasyonlarının, virüsün daha kolay ve hızlı yayılmasına neden olabileceği, hastalığı geçirenlerde ve aşılananlarda oluşan bağışıklıktan kurtulmasını sağlayabileceği öngörülüyor. Hastalığın kliniğini, risk gruplarını ve şiddetini değiştirip değiştiremeyeceğini ise şimdilik bilemiyoruz. Umarım kötü senaryo gerçekleşmez. Ama, dikkatli olmamız ve tedbirlere uymakta ihmalkarlık yapmamamız gereken günlerdeyiz."

Prof. Özlü: Mutasyon yeni küresel dalgalanmaya yol açabilir! ile ilgili etiketler Son dakika İngiltere Virüs mutasyon Dalga
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.