Prof. Özlü: Bu bir uyandırma alarmı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı son koronavirüs tablosunda vaka sayılarında görülen tırmanış bilim insanlarını endişelendirdi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son günlerde vaka sayılarında gözlenen artışı "Uyandırma alarmı olarak niteledi. Özlü, “Bana bir şey olmaz” demeyin. Herkese olan size de olabilir." diye konuştu.

Türkiye üç gündür koronavirüs vakalarında binli rakamların üzerini görüyor.

Özellikle de son 24 saatte bin 459 yeni vaka açıklanması tırmanıştaki ciddi durumu gözler önüne tüm çıplaklığı ile sermiş durumda. 

17 Mayıs'tan bu yana görülen en yüksek rakam olan yeni vaka sayısı bilim insanlarını tedirgin etti. 

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vatandaşları "Salgın bitti, tehlike geçti eski günlere döndük" gibi düşünmemeleri için uyardı. 

Özlü, açıklanan son rakamların "Uyandırma alarmı" olduğunu altını çizdi ve kimsenin "Bana bir şey olmaz" dememesini istedi ve ekledi: 

"Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz. Virüs içimizden birilerinde dolaşmaya devam ettikçe, hepimiz tehdit altında olacağız. Bu kolektif bir mücadele. Birbirimizi uyaralım."

İşte Özlü'nün sosyal medya hesabından paylaştığı o uyarılar:

"İki gündür günlük olgu sayımızda artış var. Bu bir uyandırma alarmı. “Salgın bitti, tehlike geçti, eski günlere döndük” gibi davranmaya devam edemeyiz. Virüs tedbirsizliği affetmiyor. Salgın kaldığı yerden devam etmek etmek için fırsat kolluyor. 

Prof. Özlü: Bu bir uyandırma alarmı

Bazılarımızın tedbirsizliğinin faturasını hepimiz ödüyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütmek zorundayız. 

Memleketinize, köyünüze, baba ocağınıza döndüğünüzde eski alışkanlıklarınızı tekrarlamayın. Akrabalarınız, büyükleriniz, komşularınızla temas, el öpme, sarılıp, kucaklaşmaktan sakının. Ortak yemek, kahvaltı ve partilerden kaçının. Onları ve kendinizi tehlikeye atmayın. 

Nişan, söz, sünnet, taziye, asker uğurlama gibi törelerimizi eskisi gibi değil; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak ve yeni normlara göre yapalım. 

“Bana bir şey olmaz” demeyin. Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz. Virüs içimizden birilerinde dolaşmaya devam ettikçe, hepimiz tehdit altında olacağız. Bu kolektif bir mücadele. Birbirimizi uyaralım."

Prof. Özlü: Bu bir uyandırma alarmı - Resim : 2

Prof. Özlü: Bu bir uyandırma alarmı ile ilgili etiketler vaka alarm prof. dr. tevfik özlü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.