Prof. Öke: Boğaziçi çok liberal bir kurumdur diyemeyeceğim

Türkiye Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları konuşurken Profesör Doktor Mim Kemal Öke'nin üniversite ile ilgili söyleşisi yeniden gündem oldu. 28 Şubat sürecinde Boğaziçi'nde öğretim üyeliği yaparken işsiz bırakılan Prof. Öke o dönem uğradığı haksızlığı, "Beni aldatmayın çünkü sizin içinizden geldim." sözleriyle anlatmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasından sonra CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nun da bulunduğu gösterilerle üniversitede 'Katil polis üniversiten dışarı' sloganları atılması ve DHKP-C'li teröristlerin dilinden düşmeyen şarkıların söylenmesi tepki çekmişti.

Prof. Dr. Mim Kemal Öke de Boğaziçi Üniversitesi'ni anlattı ve GZT.com'a verdiği röportajda: "Kimse alınmasın ama ‘Boğaziçi Üniversitesi çok liberal ve farklılıkları içerisinde barındıran bir kurumdur’ diyemeyeceğim. Beni aldatmayın çünkü sizin içinizden geldim..." diye konuştu.

İşte o röportajın Boğaziçi Üniversitesi'nde geçen iki yılı anlattığı o kısmı...

Prof. Öke: Boğaziçi çok liberal bir kurumdur diyemeyeceğim ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi mim kemal öke

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.