Prof. Ercan: Hiçbir yerde deprem olmasa oralarda olur

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'de meydana gelen ve olması muhtemel depremlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmasa bile iki yerde deprem olacağını kaydeden Prof. Ercan, Bingöl ve Sakarya çukurunu işaret etti.

Türkiye'nin değişik kentlerinde meydana gelen depremler, vatandaşların korkusunu da artırdı. Birçok deprem uzmanı, büyük İstanbul depreminin beklendiğini ifade ederken, son zamanlardaki depremler de bu yöndeki endişeleri artırdı.

Sözcü'ye konuşan ünlü Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Övgün Ahmet Ercan İstanbul depremi için kritik açıklamalarda bulunurken, iki il için de tehlikeye dikkat çekti.

Televizyonlarda açıklama yapanların bir saat bile deprem dersi almamış insanlar olduğunu belirterek eleştirilerde bulunan Prof. Ercan, 'Her an deprem olabilir' şeklinde açıklama yapmanın yanlış olacağını kaydetti.

İZMİR DEPREMİ İÇİN DE UYARMIŞTI

Sisam depremini önceden bildiği hatırlatılan Prof. Ercan, "Ben de sadece yeri ile büyüklüğünü söylemiştim. Deprem olmadan 14 gün önce söyledim. Tam gün vermemiştim. Ancak oldu. Midilli ( İzmir) depremini 10 yıldır, ayrıca son 1 yıldır uyarmıştım." dedi.

Kitabında şu anda deprem olabilecek 33 yeri saydığını belirten Prof. Ercan, "Adana, Sakarya Çukuru, Göller Bölgesi, Amasya-Merzifon, Varto, Denizli, Bingöl ile Hatay'ı vurguluyorum. Erzincan'ı yeniden vurguluyorum." diye konuştu.

Prof. Ercan: Hiçbir yerde deprem olmasa oralarda olur

SAKARYA ÇUKURUNDA YIKICI BİR DEPREM BEKLİYOR

2030 yılından önce herkesin İstanbul veya Tekirdağ'da deprem beklediğini ancak şu anda Sakarya çukuru denilen çukura dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Ercan, burada yıkıcı bir deprem beklediğini kaydetti.

'Bu yıkıcı deprem hangi bölgeleri etkileyecek?' sorusu yöneltilen Prof. Dr. Ercan, yanıtında şu sözlere yer verdi:

"Marmara'da olan depremler 150 kilometreyi etkiler. Adapazarı, Düzce, Akyazı, Gölcük ve İzmit ile Bolu'yu da etkiler. İstanbul'da sarsılır ama güçlü etkilenmez. Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmasa iki yerde olur. Bir tanesi Bingöl, biri Sakarya çukuru."

 

Prof. Ercan: Hiçbir yerde deprem olmasa oralarda olur ile ilgili etiketler deprem İstanbul Bingöl Övgün Ahmet Ercan sakarya çukuru
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.