Prof. Dr. Yasin Aktay sabotaj ihtimalini değerlendirdi: Yangından daha tehlikelisi toplumsal yangın!

Türkiye'de 5 gündür peş peşe meydana gelen orman yangınlarını SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur, akademisyen yazar Prof. Dr. Yasin Aktay ile değerlendirdi. Yangın felaketlerinde sabotaj ihtimali hakkında açıklamalarda bulunan Aktay, " Bilip bilmeden birilerini suçlamak pek doğru değil. Yangından daha tehlikelisi kontrol edilemeyecek toplumsal yangın." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin güneyinde son günlerde art arda meydana gelen yangın felaketlerinin sebebi ile ilgili gündemde iki tez var. Birincisi 'aşırı sıcaklar' ikincisi ise 'sabotaj'.

PKK'NIN YANGINLARDAKİ ROLÜ

SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur, daha önce “ateşin çocukları” hakkında yazı yazan, son yangınlar sonrasında da bu yazıyı hatırlatan tweetler atan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi yazar Prof. Dr. Yasin Aktay'e PKK’nın yangınlardaki rolünü" sordu. 

"BİLİP BİLMEDEN BİRİLERİNİ SUÇLAMAK PEK DOĞRU DEĞİL"

Sabotaj ihtimalini değerlendiren akademisyen yazar Prof. Dr. Yasin Aktay pek çok ülkenin cayır cayır yandığını belirterek saboraj ihtimali hakkında "Acele etmemek gerekiyor, Birilerini suçlamak pek doğru değil " dedi.

"YANGINDAN DAHA TEHLİKELİSİ KONTROL EDİLEMEYECEK TOPLUMSAL YANGIN"

İşte Prof. Dr. Yasin Aktay'ın SuperHaber'e verdiği röportajın ilgili bölümü...

"Dünyanın her tarafında yangın problemi var. Çok teknik bir konu olduğu anlaşılıyor. Ben ilgili iki tweetimi sildi. Bilip bilmeden birilerini suçlamak pek doğru değil. Acele etmemek gerekiyor, temkinli olmak gerekiyor. İhtiyatlı davranmak gerekiyor. Bu tip durumların toplumsal maliyetleri olabiliyor. Yangından daha tehlikelisi kontrol edilemeyecek toplumsal yangın. Toplumsal yangından çekinmek gerekiyor. "

Prof. Dr. Yasin Aktay sabotaj ihtimalini değerlendirdi: Yangından daha tehlikelisi toplumsal yangın! ile ilgili etiketler PKK Yangın Prof. Dr. Yasin Aktay

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.