Prof. Dr. Uğur Şahin açıkladı... BioNTech'in Omicron aşısı ertelendi

Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısını geliştiren ve bir süredir Omciron varyantına karşı aşı çalışmalarını yürüten BioNTech'ten açıklama geldi. Alman şirketin kurucusu ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının birkaç hafta ertelendiğini duyurdu.

Dünyada ilk onaylanan ve mRNA teknolojisiyle geliştirilen koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech’ten Omicron varyantı için geliştirilmesi planlanan aşı ile ilgili açıklama geldi. BioNTech CEO’su Türk bilim insanı Prof. Uğur Şahin, Covid-19’un Omicron varyantıyla mücadeleye yönelik aşısının teslimatının, beklenenden daha yavaş bir veri toplama süreci nedeniyle birkaç hafta ertelendiğini söyledi.

Alman Bild gazetesine verdiği demeçte Şahin, aşı hazır olduğunda şirketin hala gerekli olup olmadığını değerlendireceğini sözlerine ekledi.

NTV'ye göre video röportajında verdiği demeçte Uğur Şahin, "Dalga sona ererse, bu tekrar başlayamayacağı anlamına gelmez" derken, BioNTech'in yeni varyantlar ortaya çıktıkça gerekirse yeni aşılar oluşturmaya devam edebilecek durumda olduğunu da sözlerine ekledi.

"DURUM DRAMATİK DEĞİL"

BioNTech CEO’su, koronavirüsün gelecekte nasıl gelişeceğine atıfta bulunarak, "Durumu gerçekten artık dramatik görmüyorum" dedi. BioNTech daha önce aşıyı Mart ayı sonuna kadar piyasaya süreceğini açıklamış, Ocak ayı sonlarında bunun klinik veri düzenleyicilerinin ne kadar ihtiyaç duyacağına bağlı olduğunu söyledi.

 

 

Prof. Dr. Uğur Şahin açıkladı... BioNTech'in Omicron aşısı ertelendi ile ilgili etiketler BioNTech Pfizer omicron varyantı aşı uğur şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.