Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Sabah muhabirine kafa attı! Türkkaya Ataöv kimdir?

Cumhuriyet gazetesinde uzun süre yazılar yazan, "ulusalcı" kimliği ile tanınan Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Sabah gazetesi muhabiri Selva Ünal'a kafa attı!

Uluslararası Ana Dili Günü nedeniyle Bangladeş Büyükelçiliği'nin düzenlediği toplantıya katılan Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Sabah gazetesi muhabiri Selva Ünal'a kafa attı.

Ünal, yaşadığı saldırıyı şöyle anlattı:

"Toplantıda Ataöv ile tanıştırıldım. 'Merhaba ben Selva Ünal, Sabah gazetesinden' diyerek el sıkıştım. Bunun üzerine Ataöv, sinirli bir şekilde el kol hareketleriyle, 'Öyle bir gazete yok' diye hakaret etti. Ben de 'Öyle bir gazete var. İnsanlar bize güveniyorlar' karşılığını verdim. Bunun üzerine bana kafa attı. 'Belki aklın başına gelir' dedikten sonra toplantıyı terk etti."

- TÜRKKAYA ATAÖV KİMDİR?

Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, akademisyen, uluslararası ilişkiler uzmanı.

Cumhuriyet ve Türksolu gazetelerinde yazılar yazmıştır. "Ermeni Sorunu" konusunda uzmandır. Bu konuda 78 adet kitap yazmıştır. Bu kitaplarında Osmanlı arşivinden ve diğer arşivlerden alınan kaynaklar ve istatistikler ile Ermeni Kırımı'nın meydana gelmediğini savunmuş ve 1984 yılında Fransa'daki "Orly Davası"nda "Onur Tanıklığı" yapmıştır.

Ataöv, 40 yılı aşkın süre Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğretim üyeliği de yapmıştır.

Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Sabah muhabirine kafa attı! Türkkaya Ataöv kimdir? ile ilgili etiketler Sabah Gazetesi Saldırı türkkaya ataöv selva ünal kafa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.