Prof. Dr. Tevfik Özlü: Yeni kısıtlamalar geliyor

Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının artmaya başlamasından sonra yeni önlemlerin alınıp alınmayacağı tartışılırken gözler bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısına çevrildi. Kabine toplantısında yeni koronavirüs önlemleri ve kısıtlama haberi gelecek mi? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü yeni kısıtlama ve yasakların gelebileceğini söyledi.

Türkiye'de normalleşme sürecine geçilmesinden sonra koronavirüs vakaları artışa geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen hafta koronavirüs önlemlerine uyulmadığını belirtti. Bu noktada bugün toplanan Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yeni kısıtlama kararlarının alınması bekleniyor.

BAZI YAPTIRIMLAR BEKLENİYOR

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü toplantıda yeri kısıtlama ve önlemlerin alınabileceğini söyledi. Son zamanlarda vaka sayısının arttığının altını çizen Özlü, "Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak" ifadelerini kullandı.

 Prof. Özlü şunları söyledi:

"Son zamanlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı arttı. İyi bir noktada değiliz.

Günlük vaka sayısındaki oynamalar anlamlı değil ama genel tabloya bakıldığında ölü sayısının, ağır vakaların artması önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız da 'bu işi sıkı tutmalı' gibi bir ifadede bulundu.

Normalleşmeyle birlikte insanların hayatlarına geri dönmesi ama bunu yaparken de dikkatli olması, salgına tekrar izin vermemesi amaçlanmıştı maalesef insanımız bu konuda gerektiği kadar hassas davranamadı.

Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak. Bugün onları öğrenme fırsatımız olabilir."

 

Prof. Dr. Tevfik Özlü: Yeni kısıtlamalar geliyor ile ilgili etiketler Korona Koronavirüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.