Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Türkiye'de 7'yi bulan depremler olacak

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Erzurum'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bugün yaşanan depremin geçtiğimiz hafta yaşanan 5.1 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğunu belirten Ersoy, son 10 gün içerisinde Türkiye'nin farklı fay hatlarında 5 tane 4 büyüklüğünde deprem olduğuna vurgu yaptı. Ersoy, gelecekte 6.5-7 büyüklüğünü bulacak depremler olacağını kaydetti.

Erzurum'da geçtiğimiz hafta yaşanan depremin ardından bugün de korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı. Erzurum Valisi Okay Memiş yaptığı açıklamada, "Köprüköy ilçesinde artçı bir sarsıntı meydana geldi. Aldığımız herhangi bir olumsuz ihbar yok. Ekiplerimizin bölgedeki çalışmaları sürüyor" dedi.

"ARTÇI SARSINTI İÇİN YÜKSEK"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy depremin ardından değerlendirmelerde bulundu. Bugün yaşanan depremin, geçtiğimiz haftaki depremin bir artçısı olduğunu ifade eden Şükrü Ersoy, 4.7 büyüklüğünün artçı deprem için yüksek bir büyüklük olduğunu söyledi.

Ersoy, son 7-10 gün içerisinde Türkiye genelinde 5 tane 4 büyüklüğünde deprem olduğunu aktardı. Ersoy, " Düzce, Tokat/ Niksar, Erzurum, Malatya/Pötürge, Konya civarlarında arka arkaya olunca dikkat çekti. Depremlerin büyüklüğü 5'i buldu. Bu büyüklükteki depremlerde hasar gören binalar oldu. İnsanlar bundan etkilendi." dedi.

"GELECEKTE 6.5 - 7 BÜYÜKLÜĞÜNÜ BULACAK DEPREMLER OLACAK"

Yaşanan son depremlerin farklı fay hatlarında geliştiğini ve birbirini tetiklemesinin mümkün olmadığını kaydeden Şükrü Ersoy, gelecekte 6.5 - 7 büyüklüğünü bulacak depremler olacağını söyledi. Deprem için onlarca yer söylenebileceğini ifade eden Şükrü Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 100'ü depremlerden etkilenebilir" vurgusu yaptı. Ersoy, bu yerlerde gerek zeminsel faktörler gerek de depremin büyüklüğünden etkilenebileceğini kaydetti.

"1 YILDA 150 KEZ OLUYOR"

Şükrü Ersoy çarpıcı bir rakam da paylaştı. Ersoy, "4 büyüklüğündeki depremler bir yıl içerisinde 120-150 arasında oluyor. 5 büyüklüğündeki deprem biraz daha az ama tüm bunlar toplanıldığında çok sayı yapıyor" dedi. Sabah gazetesine konuşan Ersoy, "Büyük yıkımlar şimdi de gelecekte de her yerde olabilir. Batı Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Marmara'da da olabilir" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Türkiye'de 7'yi bulan depremler olacak ile ilgili etiketler deprem Erzurum AFAD Şükrü Ersoy kandilli
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.