Prof. Dr. Sinan Canan: "Atatürk, Kemalizm denilen bir karikatüre sıkıştırılmış"

SuperHaber YouTube kanalında Hülya Okur'un sorularını yanıtlayan Sinir bilimci Prof. Dr. Sinan Canan Atatürk'ün erken vefatı nedeniyle sevenleri ve sevmeyenleri tarafından anlaşılamadığına dikkat çekti. Canan, "Atatürk'ün erken vefatı ve tam anlaşılamaması nedeniyle, Atatürk Kemalizm diye bir karikatüre sıkıştırılmış vaziyette" dedi.

Sinir bilimci Prof. Dr. Sinan Canan'dan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında önemli sözler söyledi. Atatürk'ün görüşlerinin imparatorluktan bir ulus devlet doğuran çok önemli bir proje olduğunu belirten Canan, "Atatürk'ün erken vefatı ve tam anlaşılamaması nedeniyle, Atatürk Kemalizm diye bir karikatüre sıkıştırılmış vaziyette. Maalesef mefkuresini bu ülkede seveni de sevmeyeni de anlayamadı" şeklinde konuştu.

SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'un sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Sinan Canan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Büyük fikirler önemlidir ve dönüştürücüdür. İnsan, konfor alanından çıkmak istemez, dönüşmek istemez. Rahmetli Atatürk, bugün Kemalizm diye ağzımıza sakız ettiğimiz ve Kemalizm diye formüle etmeye çalıştığımız, karikatürüze haliyle lanse edilen görüşleri, bir imparatorluktan bir ulus devlet doğuran büyük bir projeydi. Fakat, erken vefatına bağlarım ben genellikle, Atatürk'ün erken vefatı ve tam anlaşılamaması nedeniyle, Atatürk Kemalizm diye bir karikatüre sıkıştırılmış vaziyette. Maalesef mefkuresini bu ülkede seveni de sevmeyeni de anlayamadı.

Aynı şekilde Marx için de bunu söyleyebilirim. Marx da büyük bir zihindir, Freud da büyük bir zihindir. Bu insanlar, insanlığın saadeti için fikir üreten kişilerdir ama 'izm'leştiklerinde karikatürleşirler."

Prof. Dr. Sinan Canan: "Atatürk, Kemalizm denilen bir karikatüre sıkıştırılmış" ile ilgili etiketler Atatürk sinan canan hülya okur

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.