Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: Pütürge-Çelikhan arasında 7 büyüklüğünde bir deprem olabilir!

İran’da meydana gelen ve Van’da 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası gözler bir kez daha Doğu Anadolu fay hattına çevrildi. Bölgede tedirginlik yaşanırken son olarak Malatya 4.3 büyüklüğünde depremle sallandı. Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, SuperHaber mikrofonlarına son sarsıntıları değerlendirdi.

Y.Gizem Er
Y.Gizem Er

İran’da 23 Şubat sabah saatlerinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Van'ın Başkale ilçesinde 4'ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybetmesine, 54 kişinin de yaralanmasına neden oldu. 

Van Başkale’den İran'ın Türkiye sınırındaki Khoy kentine kadar uzanan çökme fayında oluşan depremi anlatan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, aynı zamanda Türkiye-İran sınırı, Hakkari, Van, Ağrı ve Muş bölgelerinin jeolojik yapısında oluşan deprem riskini değerlendirdi.

PROF. ÜŞÜMEZSOY: DEPREMDEKİ KAYIPLARIN SEBEBİ KÖTÜ YERLEŞME VE YAPILANMA!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Arap Plakası’nın kuzeye doğru hareket etmesiyle Hakkari ve Zagros Dağları’nı sıkıştırırken, bu dağları birbiri üzerine bindirmesi sonucu bir koridor biçiminde yarıldığını ve depremin oluştuğunu anlattı.

Taban ve tavan blokunun kesiştiği noktada depremin gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, Van depremindeki kayıpların sebebi olarak kötü yerleşme ve yapılanmayı gösterdi.

PROF. ÜŞÜMEZSOY ÖNCEDEN UYARDI: PÜTÜRGE'NİN ÇELİKHAN'A GİDEN KESİMİNDE DEPREM RİSKİ VAR!

Bu sabah saatlerinde Malatya’nın Pütürge ilçesinde 4.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Saat 05:08'de gerçekleşen depremin yerin 5 km derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

SuperHaber’den Zeynep Gizem Er’e konuşan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Pütürge’nin Çelikhan’a doğru giden kesimde 6.8 ya da 7 şiddetinde bir kırılmanın söz konusu olacağını belirtmişti...

Prof. Üşümezsoy’un değerlendirmeleri SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: Pütürge-Çelikhan arasında 7 büyüklüğünde bir deprem olabilir! ile ilgili etiketler Elazığ Hakkari Muş Van SuperHaber YouTube deprem Başkale Yüksekova Doğu Anadolu prof. dr. şener üşümezsoy artçı sarsıntı doğu anadolu fay hattı risk tehlike
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.