'İKİNCİ YIRTILMA KUZEY GÜNEY GİDİŞLİ FAYLARDA OLACAK'

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde yaşanan deprem tüm Ege ve Marmara'da hissedildi. SuperHaber için bölgedeki fay hattının hareketliliğini değerlendiren Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, ikinci artçıların yaşanacağı bölgeye dikkat çekti.

Y.Gizem Er
Y.Gizem Er

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. 32 saniye süren deprem, 16.54 km derinlikte meydana geldi. Tüm Ege ve Marmara'da hissedilen korkutucu deprem sonrası çok sayıda bina hasar görürken, Buca ve Bayraklı’da bazı binaların yıkıldığı belirtildi.

'İKİNCİ YIRTILMA KUZEY GÜNEY GİDİŞLİ FAYLARDA OLACAK'

PROF. ÜŞÜMEZSOY'DAN KRİTİK UYARI

Depremin yaşandığı fay hattını değerlendiren Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, ikinci yırtılmaların yaşanacağı bölgeye dikkat çekerek "Bodrum’da iki yıl önce yaşanan 6,5’lik depremde Bodrum yarımadası yükselmiş, öndeki alan çökmüş ve kayma depremi olmuştu. Aynı şekilde Midilli-Çandarlı körfezinde yükselen öndeki alan sebebiyle de Foça körfezindeki deprem oluşmuştu. Bunlar arasında riskli kalan alan ise Kuşadası’ndan Samos Adası kuzeyinden iki yana giden bir fay hattı söz konusudur. Bugün kırılan fay da budur. Bu iki tarafta deprem olunca doğal olarak ortada da deprem olacaktır. Buradaki 7’lik deprem, yaklaşık 50 km uzunluğundaki fayı kırmıştır. Bunun önünde Samos ve İkaria adaları 1,5-2 metre yükselirken önündeki Kuşadası körfezi ve İzmir yukarı doğru çökmüştür. Böylece İzmir’de olan faylar buradaki deprem dalgalarının hissedilmesini arttırmıştır. Depremin olduğu bölgede 8 şiddetinde bir deprem vardır. 7’lik deprem, merkezde 8 şiddeti yapar. Buradan yukarı doğru gittikçe iki yana doğru şiddeti azalmaktadır. Ancak hem Bodrum’da hem de Çanakkale’de hissedilen bu deprem, tavan bloğu olarak çöken İzmir bloğudur. Yükselen blok ise Samos bloğudur. Bundan sonra olacak artçılarda kuzeydeki blok içinde kuzey güney gidişli faylar üzerinde ikinci yırtılmalar şeklinde olacaktır. Buna dikkat edelim." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

'İKİNCİ YIRTILMA KUZEY GÜNEY GİDİŞLİ FAYLARDA OLACAK' - Resim : 2

'İKİNCİ YIRTILMA KUZEY GÜNEY GİDİŞLİ FAYLARDA OLACAK' ile ilgili etiketler deprem İzmir prof. dr. şener üşümezsoy

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.