Prof. Dr. Sencer İmer koronavirüse yenildi

Koronavirüs nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Profesörü Sencer İmer bugün yaşam savaşını kaybetti.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Profesörü Sencer İmer koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Koronavirüs nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Prof. Dr. Sencer İmer, bugün hayata veda etti. Çok sayıda üniversitenin akademik kadrosunda görev alan Prof. Dr. İmer, 80 yaşındaydı.

PROF. DR. SENCER İMER KİMDİR?

1942 yılında Ankara’da doğan Sencer İmer'in tam adı Celalettin Sencer İmer’di. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da tamamladıktan sonra devlet bursu ile Üniversite eğitimi için 1960 yılında Almanya’ya, Berlin’e gitti. Berlin Teknik Üniversitesinden 1965 yılında Metalurji yüksek mühendisi olarak mezun oldu. 1968 yılında doktorasını tamamladı. 1973’de Berlin Teknik Üniversitesinde Metalurji alanında doçent oldu. 2004 yılında profesör oldu.

1973-1982 yılları arasında Berlin Teknik Üniversitesinde bilimsel çalışmalar ve öğretim üyeliği yaptı. 1982-1992 yılları arasında BM uzmanı olarak DPT de müşavirlik ve çeşitli bakanlara danışmanlık yaptı.

Erdemir, asil-çelik ve Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (TDÇİ) Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde, 1989-1992 yıllarında Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş. (TDÇİ) genel müdürlüğü görevinde bulundu. 1992’den beri Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinde öğretim üyeliği yapıyordu. Ayrıca Hacettepe ve TOBB üniversitelerinin uluslararası ilişkiler bölümlerinde Türkiye Ekonomisi ve karşılaştırmalı ekonomi dersleri veriyordu.

1995 den beri Kardemir kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesi, 10 yıl başkanlığını yaptığı Türk-Alman mesleki eğitim vakfı Meksa’nın kurucu ve yönetim kurulu üyesiydi. Birinci dereceden Alman Devleti Hizmet Nişanı sahibiydi.2009-2013 yılları arasında AKSARAY Üniversitesi İİBF Dekanı olarak görev yapan İmer, Anka Enstitüsünde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Prof. Dr. İmer, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Prof. Dr. Sencer İmer koronavirüse yenildi ile ilgili etiketler Sencer İmer
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.