Prof. Dr. Müftüoğlu: 'Aşıyı desteklemek vatandaşlık görevidir'

Koronavirüs aşılarına karşı insanların beslediği ön yargıları bugünkü köşesinden eleştiren Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''Aşılamayı desteklemek ve o programlara katılmak bir vatandaşlık görevidir.'' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Müftüoğlu, Hürriyet'teki bugünkü köşe yazısında koronavirüse karşı geliştirilen aşılara insanların duyduğu ön yargıları eleştirdi.

Hiçbir aşının ve ilacın yüzde güvenli ve sorunsuz olmadığını söyleyen Müftüoğlu, "En azından alerjik reaksiyon oluşma ihtimali az da olsa her zaman söz konusu. Peki, o zaman sorun ne? Bu aşı güvensizliğinin başka bir sebebi var mı? Bence var! Sorun güven sorunudur" dedi.

"Bilelim ki yeni ruhsat verilecek her ilaç ve aşı dikkatle denetlenir, adeta didik didik edilir. Özellikle aşılar söz konusu olduğunda incelemelerde daha da detay noktalara dikkat edilir" diyen Müftüoğlu bu konuda aşıların ilaçlardan farklı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Aşılar hastaları tedavi etmek için değil, sağlam kişileri korumak için yapılıyor. Bu nedenle de riskin mümkün olduğu kadar minimuma indirilmesi gerekiyor. Kısacası “aşıda güven” de “aşı güvenliği” de son derece mühim ayrıntılar."

''VATANDAŞLIK GÖREVİDİR''

Prof. Dr. Müftüoğlu yazının devamında şunları kaydetti:

"Acil bir durumla karşı karşıyayız. Bir orman yangını var ve biz o yangından bir an önce kaçıp kurtulmak zorundayız. İlaç ve aşılardan başka da elimizde net bir çözüm de yok. Adaçayına, ebegümecine, kelle paça çorbasına, lavanta suyuna, sarmısağa soğana sağlığımızı emanet edemeyiz. Bu nedenle de aşılama programlarını desteklemek ve o programlara katılmak bir vatandaşlık görevidir."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Prof. Dr. Müftüoğlu: 'Aşıyı desteklemek vatandaşlık görevidir' ile ilgili etiketler Hürriyet Korona prof. dr. osman müftüoğlu aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.