Prof. Dr. Müftüoğlu vatandaşları uyardı: Korona tsunamisi kapıda!

Yeniden tırmanışa geçen koronavirüs vaka ve ölü sayılarına ilişkin vatandaşları uyaran Hürriyet başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''Muhtemel bir koronavirüs tsunamisinin patlamak üzere olduğu düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla yeniden tırmanışa geçen vaka ve ölü sayılarına ilişkin uzmanlar vatandaşları sık sık uyarıyor.

Bu uyarılardan sonuncusu Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan geldi.

Müftüoğlu, ''Muhtemel bir koronavirüs tsunamisinin patlamak üzere olduğu düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

İşte o yazıdan öne çıkanlar;

"Uzmanların çoğu eğer 'şehirlerarası ulaşımı minimuma indirmek, mesai saatlerindeki kaydırmayı tüm ülkeye yaymak, kapalı ortamlarda belirli sayıdan fazla insanın bir arada bulunmasını sınırlamak ve hatta kısa süreli kapanmalar uygulamasına geçmek' gibi önlemler bir an önce devreye sokulmazsa son günlerde rakamlarda izlediğimiz korkutucu ve ciddi yükselişin 'ani bir tsunamiye' dönüşebileceğini söylüyorlar. Üzülerek belirteyim, 'iflah olmaz iyimser' olarak bilinsem de ben de muhtemel bir tsunaminin patlamak üzere olduğu düşüncesindeyim.

Nedeni şu: Son bir ayda ağır hasta sayısında yüzde 50’lileri, ölüm oranlarında yüzde 55’leri bulan bir artış var. Ve bu artış muhtemel bir tsunaminin işareti gibi görünüyor. Kısacası, içinde bulunduğumuz şu günler çok önemli ve dikkat kesilmemiz gereken zor günlerdir. Konsantrasyonumuzu yitirmemeli, tedbirleri asla gevşetmemeli, süreci bir çeşit toplumsal işbirliği içinde yönetebilmeliyiz."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Prof. Dr. Müftüoğlu vatandaşları uyardı: Korona tsunamisi kapıda! ile ilgili etiketler Hürriyet Korona Tsunami Uyarı ölüm prof. dr. osman müftüoğlu vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.