Prof. Dr. Müftüoğlu: Kendinize acımıyorsanız bize acıyın

Koronavirüs aşısının Türkiye'ye de geleceğinin ve vatandaşlara uygulanacağının açıklanmasının ardından ortaya çıkan tartışmaları bugünkü köşesinden değerlendiren Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''Canım fena halde sıkkın, kendinize acımıyorsanız bari bize acıyın!

Koronavirüs vaka ve ölüm sayıları tüm dünyada yeniden tırmanışa geçti. Birçok ülke bugüne kadarki en yüksek ölüm ve vaka sayılarını açıklamaya başladı.

Tüm dünyanın gözü son aşamaya gelen aşı çalışmalarına çevrildi. Ülkemizde de aralık ayının ortasında gelecek Çin aşısı hakkında çeşitli tartışmalar yapılmaya başladı. Özellikle sosyal medyada birçok kullanıcı, aşıyı olmak istemediğini belirtti.

''CANIM FENA HALDE SIKKIN''

Söz konusu gelişmeleri bugünkü köşesinden değerlendiren Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, PCR testlerindeki pozitiflik oranının yüzde 20’lere yaklaştığını, günlük vaka sayılarının 30 binleri aştığını, yoğun bakımlarda doluluk oranının alarm verdiğini belirterek, koronavirüs aşısı tartışmalarına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Müftüoğlu, “Ne yazık ki bu tartışmaların biteceğine dair bir işaret de ufukta hâlâ görünmüyor. İşte bu nedenle bugün canım fena halde sıkkın” dedi.

''KENDİNİZE ACIMIYORSANIZ BARİ BİZE ACIYIN!''

“Ciddi ölçüde üzüntülüyüm. Hatta isyanlarda bile olduğumu söyleyebilirim” diyen Müftüoğlu, “İsyanımın bir nedeni daha var: Kaybettiğimiz sağlık savaşçılarımızın sayısı da artıyor” diye konuştu.

Müftüoğlu devamında da şunları kaydetti:

"Sadece iki gün önce beş hekim kardeşimizi daha kaybettik. Pandemi cephesinde virüsle göğüs göğüse savaş veren beş meslektaşımızı, beş canımızı Dr. Ahmet Zare, Dr. Mustafa Selek, Dr. Mehmet Karakum, Dr. Ferruh İlter, Dr. Ahmet Tezcanlı’yı ebedi âleme uğurladık. Bu sevgili canlar, bu çalışkan ve güzel insanlar, bu fedakâr doktorların ebediyete intikalinde hepimizin ortak kusurları, dikkatsizlikleri, uyumsuzlukları, aymazlıkları da var. Ve bu beş kardeşimiz, salgının başından beri kaybettiklerimizin sadece birkaçı. Hepsini rahmetle anıyor. Ailelerine, dost ve arkadaşlarına baş sağlığı, sabırlar diliyorum. Sizden ricam şudur: Kendinize acımıyorsanız bari bize acıyın!"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Prof. Dr. Müftüoğlu: Kendinize acımıyorsanız bize acıyın ile ilgili etiketler Korona Osman Müftüoğlu Hürriyet aşı tartışma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.