Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, Özgür Demirtaş’ın açıklamasındaki 16 hatayı sıraladı!

Kripto para piyasasında nisan ayı ortasında başlayan ve pek çok yatırımcıyı büyük zarara uğratan sert düşüşün neden olduğunu açıklayan Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın iddialarına ekonomist yazar Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken yanıt verdi. Açıklamalarda finans teorisine ve piyasa dinamiklerine aykırı çok temel hataların olduğunu belirten Eken, 16 maddede bu hataları sıraladı.

Kripto paralarda nisan ayı ortasında başlayan sert düşüş, birçok yatırımcıyı büyük zarar ettirdi. Bitcoin'de zirveye göre kayıp yüzde 50’lere ulaşırken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş kişisel Twitter hesabında Bitcoin'in neden düştüğüne değerlendirmelerde bulundu.

"DÜŞÜŞ FON AİLESİNİN ZARAR ETMEMESİ İÇİN ORGANİZE EDİLDİ"

Bitcoin'in ucuz olmaması halinde 'Grayscale' adlı bir fon ailesinin büyük zarar edeceğini söyleyen Demirtaş, düşüşün bu fon ailesinin zarar etmemesi için organize edildiğini söyledi. 

"ÇOK TEMEL HATA VE YANLIŞLAR VAR"

Ekonomist yazar Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken da Twitter hesabından tek tek açıklama yaparak Özgür Demirtaş'ın açıklamalarındaki hatayı sıraladı. 

Özgür Demirtaş'ın açıklamalarında finans teorisine ve piyasa dinamiklerine aykırı çok temel hatalar ve yanlışların olduğunu belirten Prof. Eken, 16 tweet atarak bu hataları sırladı. İşte Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken'in o tweetleri...

Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, Özgür Demirtaş’ın açıklamasındaki 16 hatayı sıraladı!

Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, Özgür Demirtaş’ın açıklamasındaki 16 hatayı sıraladı! - Resim : 2

Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, Özgür Demirtaş’ın açıklamasındaki 16 hatayı sıraladı! - Resim : 3

Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, Özgür Demirtaş’ın açıklamasındaki 16 hatayı sıraladı! - Resim : 4

 

Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, Özgür Demirtaş’ın açıklamasındaki 16 hatayı sıraladı! ile ilgili etiketler ekonomist özgür demirtaş Mehmet Hasan Eken
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.