Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın 'Sonradan anladık' itirafı tepki çekti

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarla ilgili itirafıyla tepki çekti. Riskli yaş grubunun evde tutularak hata yapıldığını itiraf eden Ceyhan, "Onları evde kapalı tutmak aslında salgının seyrini olumsuz etkileyen bir olay" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan CNN Türk ekranlarında yayınlanan Akıl Çemberi programına konuk oldu. Programda artan koronavirüs vakaları değerlendirilirken 'Tam kapanma gelebilir mi?' sorusu da irdelendi. Ceyhan ise söylediği sözlerle tepkileri çekti.

Ceyhan, "Biz de sonradan anladık ki 65 yaş üstü ve 20 yaş altına yasak koymak, onları evde kapalı tutmak aslında salgının seyrini olumsuz etkileyen bir olay." dedi.

"BULAŞI ARTIRIYOR..."

"Çünkü biz her ne kadar 'Onlar riskli grup, onları koruyalım... Çocuklar da bulaştırmada riskli grup onları temastan uzak tutalım' dediysek de eğer evde bir kişi çalışmak zorunda ve dışarı çıkıp giriyorsa sonra o kişi akşam eve giriyor ve siz kapalı bir ortamda o insanları bir arada bulundurmaya zorluyorsunuz." ifadesini kullanan Ceyhan, bunun bulaşı artırdığını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın 'Sonradan anladık' itirafı tepki çekti

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Ceyhan'ın bu açıklaması bir yıldan uzun süredir evlerinde olan 65 yaş üstü vatandaşların ve 20 yaş altı kişilerin tepkisine neden oldu. Hatta Twitter'da '#Haddinibilmehmetceyhan' etiketi Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın 'Sonradan anladık' itirafı tepki çekti - Resim : 2

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın 'Sonradan anladık' itirafı tepki çekti ile ilgili etiketler Twitter CNN Türk Koronavirüs mehmet ceyhan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.