Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: En büyük hata bilim insanlarında

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs vaka sayılarının artması ve Ankara'daki durumu değerlendirdi. Ceyhan, salgının bu duruma gelmesinde en çok bilim insanlarının hatasının olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Habertürk ekranlarında katıldığı canlı yayında son günlerde koronavirüs vaka sayılarının artmasını değerlendirdi.

Ceyhan şu ifadeleri kullandı;

AKTİF VAKA SAYISI İKİ KAT ARTTI

Salgın kontrol altında değil. İyileşen hasta sayısı yeni vaka sayısından az ise salgın kontrol altındadır. Aktif vaka sayımız iki kat yükselmiş durumda. Bu sadece bize özgü bir durum da değil. Avrupa ve dünyadaki tüm ülkelerde aynı durum söz konusu.

EN BÜYÜK HATA BİLİM İNSANLARININ

Fransa 7 binlere çıktı, İspanya 5 binlerde. Bunu önlemek sanıldığı kadar kolay değil. En çok bilim adamlarının hatası var. Hükümetlere danışmanlık yapan bilim adamları yaz gelecek virüs bitecek dedikleri için, asemptomatik insanları unuttukları için ülkeleri ve hükümetleri yanılttılar. Sonra da dünya gelinde vaka sayıları bu hale geldi.

BUGÜN ANKARA, YARIN BAŞKA BİR İL OLACAK

Ankara özelinde lokal olarak yapılmamalı. Buna Ankara, İstanbul'un problemi olarak bakılmamalı. Ülke genelinde bir salgın olarak bakılmalı. Sokağa çıkma yasağı ve iş yerlerinin kapanması artık çok zor. Bugün Ankara, yarın başka bir kent öne çıkacak. İnsanlar ne kadar dolaşırsa vrüs o kadar yayılıyor. İller arasında dolaşımın kontrol altına alınması lazım.

 

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: En büyük hata bilim insanlarında ile ilgili etiketler salgın mehmet ceyhan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.