Prof. Dr. Levent Akın: İstanbul koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak

Koronavirüsün mutasyona uğramasının ardından vatandaşlara uyarıda bulunan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, ''Mutasyon riski daha hızlandırdı. Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak'' dedi.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürerken, İngiltere'den mutasyon haberi herkesi tedirgin etmişti. Daha hızlı bulaşan ve gençleri de etkilediği ifade edilen virüs, ülkemizde de 200'e yakın kişide görüldü.

Konuya ilişkin HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Akın, "İstanbul’da bir süre sonra enfeksiyon kapmış insan sayısında yükselme görmememiz imkansız. Çünkü İstanbul koptu gidiyor… Önlemlere uyan sayısı gittikçe azalmaya kalabalık ise bir o denli artmaya başladı. İngiltere ve Güney Afrika varyantı da üzerine bindi" dedi.

''YENİ MUTANT 16 YAŞIN ALTINI DA ETKİLİYOR''

Akın, "İşverenlere ısrarla mesai saatlerini değiştirin diyoruz ama dinlemiyorlar” eleştirisini yaptı.

Akın, “Boğaziçi eylemleri sağlık yönünden tereddüt ettiriyor. Çocuklar iç içe... Bazıları maskesiz. Yeni mutant virüs 16 yaşından altını da etkiliyor...” ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

TÜRKİYE'DE SALGINDA SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatteki koronavirüs bilançosu, dün akşam saatlerinde açıklandı. Buna göre; Ağır hasta 1337 oldu, 8 bin 89 kişinin koronavirüs tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 412 bin 505'e yükseldi.

Türkiye'de son 24 saatte 137 bin 649 koronavirüs testi yapıldı, 7 bin 897 kişinin testi pozitif çıktı, 108 kişi hayatını kaybetti.

 Prof. Dr. Levent Akın: İstanbul koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak

Prof. Dr. Levent Akın: İstanbul koptu gidiyor, yeni bir zirve yapacak ile ilgili etiketler Muharrem Sarıkaya Bilim Kurulu Sağlık Bakanlığı İngiltere mutasyon levent akın
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.