'Aktif hudut birlikleri, mobil zırhlı araçlar, lazerli silahlar!..'

Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, Lavrov - Çavuşoğlu görüşmesinin ayrıntılarını ve TSK'nın hazırlığı öncesi Suriye'deki operasyon planının yansımalarını SuperHaber YouTube kanalında masaya yatırdı...

Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmesinin ayrıntılarını, Türkiye'nin Suriye'deki operasyon hazırlığı ile ABD ve Rusya'nın tavrını, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini, ABD Başkanı Biden'ın Ukrayna'ya 'toprak tavizi' sinyalini ve Suriyeli sığınmacılar tartışmasını değerlendirdi.

Prof. Arslan, Ayn İsa, Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerinde yaşanan tacizlerin Türkiye'nin Suriye'ye harekat planı yapmasının en kritik sebeplerinden biri olduğunu aktardı. Türkiye'nin sınır  birliklerinin tetikte beklediğini belirten Arslan, "Sınırda aktif hudut birlikleri bekler vaziyette pusu kuruyor. Mobil zırhlı araçların imkanlarından yararlanılıyor. Lazerli silahlarla nokta operasyonların icrası yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, Kuzey Suriye özgür devletinin kurulmasına katkı sağlayacaktır. Türkiye, Suriye PKK devletçiğini bu bölgeden silkeleyerek atacaktır" sözleriyle Prof. Dr. Esat Arslan, bölgeki terör örgütü unsurlarının yok edilerek özgür bir Suriye devleti kurulacağının altını çizdi.

Prof. Dr. Esat Arslan'ın açıklamaları şu şekilde;

"SINIRDA AKTİF HUDUT BİRLİKLERİ BEKLER VAZİYETTE PUSU KURUYOR"

Ayn İsa, Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerinde 476 tane taciz yaşanmış. Türkiye'nin bu harekatı yapma sebeplerinden biri de budur. Türkiye, Suriye'yi terör koridoru yapmak isteyenlere karşı bölgede barış koridoru oluşturmak istiyor. Sınırda aktif hudut birlikleri bekler vaziyette pusu kuruyor. Mobil zırhlı araçların imkanlarından yararlanılıyor. Lazerli silahlarla nokta operasyonların icrası yapılıyor.

"ABD, SURİYE OPERASYONU'NDA KARŞIMIZDA DURMAYACAK. BU BİTMEMİŞİN TAMAMLANMASI LAZIM"

Suriye Milli Ordusu üzerinden bir harekat icra edilecektir. SMO bölgeye girerken TSK'nın desteğiyle kendi Kuvay-ı Milliye savaşını yapacaktır. Münbiç operasyonu çok önemli, yarım kalmış bir harekattı. ABD burada karşımızda durmayacak. Bu bitmemişin tamamlanması lazım. Türkiye, Kuzey Suriye özgür devletinin kurulmasına katkı sağlayacaktır. Türkiye, Suriye PKK devletçiğini bu bölgeden silkeleyerek atacaktır.

"YUNANİSTAN GELECEĞİN UKRAYNA'SI OLMA PEŞİNDEDİR"

Rusya-ABD hiçbir zaman karşı karşıya gelmemiştir. Kışkırtan, toprak isteyen bir ABD var. Aynı şeyi Yunanistan için yapıyor, Yunanistan geleceğin Ukrayna'sı olma peşindedir.

Prof. Dr. Esat Arslan'ın açıklamalarının tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

 

'Aktif hudut birlikleri, mobil zırhlı araçlar, lazerli silahlar!..' ile ilgili etiketler Suriye Türkiye Prof. Dr. Esat Arslan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.