Prof. Dr. Ersoy'dan uyarı var: Kaçınılmaz bir gerçek karşısında hazırlıklı olmamız gerekiyor

Düzce'de yaşanan deprem İstanbul ve çevresinde büyük paniğe neden oldu. Marmara Bölgesi'nin büyük bölümünde hissedilen depremle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Mutlaka İstanbul'un altında depremin olması gerekmiyor. Bursa'daki bir deprem de İstanbul'da da etkili olabilir. Kaçınılmaz bir gerçek karşısında hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

Saat 15.40'da Düzce'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem İstanbul ve çevresinde  büyük paniğe neden oldu. İlk depremden dakikalar sonra ise yine aynı bölgede 4.3 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı yaşandı.

OLUMSUZ BİR İHBAR ULAŞMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 5.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Düzce'de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

"KAÇINILMAZ BİR GERÇEK KARŞISINDA HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR"

Art arda yaşanan depremler özellikle sosyal medya üzerinde de vatandaşları paniğe sevk ederken, CNN Türk canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Mutlaka İstanbul'un altında depremin olması gerekmiyor. Bursa'daki bir deprem de İstanbul'da da etkili olabilir. Kaçınılmaz bir gerçek karşısında hazırlıklı olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"KÜÇÜK ARTÇILAR DEVAM EDEBİLİR"

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Şerif Barış da CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, " Türkiye'nin deprem üssü olduğunu hatırlatan bir sarsıntı. Biz hep aynı şeyleri söylüyoruz... Orta büyüklükte bu depremlerin olması normal. Fayın daha büyük bir deprem üretecek potansiyeli yok. Bu tür depremlerle insanların çok fazla tedirgin olmadan güvenli bir şekilde tahliye edilmeleri lazım. Bizim deprem öncesinde ev ve iş yerlerinde deprem öncesi ve sonrasında yapılacakları anlatmamız lazım. Bana göre bu normal bir deprem. Küçük artçılar sürebilir, İstanbul'u tetiklemez." ifadelerine yer verdi.

 

Prof. Dr. Ersoy'dan uyarı var: Kaçınılmaz bir gerçek karşısında hazırlıklı olmamız gerekiyor ile ilgili etiketler deprem düzce depremi Şükrü Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti. DEM Parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur'daki mazbata töreni sırasında hakaret içeren sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildi.