Prof. Dr. Ateş Kara: Risk yüz kat daha fazla

Koronavirüs aşısı tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, ''Aşıdaki risk otomobille bir yerden bir yere giderken aldığınız riskten yüz kat daha az'' ifadelerini kullandı.

Koronavirüse karşı yürütülen aşı çalışmaları devam ederken, aşının yan etkilerine dair tartışmalar da sürüyor.

Aşı olduktan sonra korumanın 2 hafta içinde başlayacağını vurgulayan uzmanlar bu süreçte maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması gerektiği uyarısı yapıyor. Uzmanlar aşı sonrası öne çıkan ve her yüz kişiden iki ya da üçünde tespit edilen yan etkilerin ise kolda şişlik, kızarıklık, kolu hareket ettirememe bazen de yüksek ateş olduğunu belirtiyor.

Ancak bilim insanları bu yan etkilerden hiçbirinin hastalığın etkilerinden daha kötü olmadığını hatırlatıyor.

''RİSKTEN YÜZ KAT DAHA FAZLA''

Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara, Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'e konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"Aşıdaki risk otomobille bir yerden bir yere giderken aldığınız riskten yüz kat daha az. Yani otomobille bir yerden başka bir yere giderken alacağınız risk aşı vurulduktan sonra alacağınız riskten yüz kat daha fazla."

 

Prof. Dr. Ateş Kara: Risk yüz kat daha fazla ile ilgili etiketler Korona Bilim Kurulu prof. dr. ateş kara aşı tartışma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.