Prof. Dr. Arslan'dan Boğaziçi iddiası!

Prof. Dr. Esat Arslan, bir dergi için kaleme aldığı "Üniversite eyleminden sivil itaatsizliğe" adlı araştırma yazısında Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili çeşitli iddialarda bulundu. Arslan yazısında, Soros tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne yollanan kişilerin Türkiye’de etnik ve azınlık araştırmaları yaptığını, üniversitede bazı bölümlerin Soros’a çalıştığını ve öğrencilerin devşirildiğini ifade etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Mersin Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Arslan, "Üniversite eyleminden sivil itaatsizliğe" adlı yazısında Boğaziçi Üniversitesi’nde Amerika’dan Soros Vakfı tarafından gönderilen sözde öğretim üyeleri ile Türkiye’de etnik ve azınlıklıklarla ilgili araştırmalar yapıldığını iddia etti.

"SÖZDE BİLİM İNSANLARI BÖLGE BÖLGE, KÖY KÖY GEZİYORLARDI"

Prof. Dr. Arslan araştırma yazısında, "Kendi ülkesine, halkına yabancı nesiller yetiştirmeyi kendine misyon edinmiş bir okuldur Boğaziçi Üniversitesi." ifadesini kullanarak, "Yurt dışından, genellikle de George Soros’un Açık Toplum Vakfı adına gelen sözde bilim insanları, oryantalistler Türkiye sath-ı mailine, alana dağılırlardı. Ermenilerle mübadele edilen Rumlarla, Kürtlerle ve Alevilerle ilgili yapmış oldukları aykırı çalışmalarını sahayla bütünlemeye çalışırlardı. Güya toplumları tanıma adına bölge bölge, köy köy Alevileri ve Kürtleri tespit etmeye, anlamaya ve de her şeyden öte bunları kaşımaya çalışırlardı.” sözlerine yer verdi.

Prof. Dr. Arslan'dan Boğaziçi iddiası!

“ÜNİVERSİTE’DE BULUNAN BAZI BÖLÜMLER SOROS’A ÇALIŞIYOR!”

Prof. Dr. Esat Arslan yazısının devamında Boğaziçi Üniversitesi’nde bazı bölümlerin Soros’a çalıştığını öne sürerek, "Eksik kalan hususları çok sağlam şekilde Soros’a çalışan, felsefe, sosyoloji ve tarih bölümlerine görev olarak bırakırlar. Geleceği olan devşirilmeye genelde Sorosçu bir kafayla yetiştirilmeye müsait, sosyal bilimlerdeki Açık Toplum Vakfı’na gidip gelen öğrenciler, bu konudaki hizmetlerinin karşılığı olarak kendini göstererek lisansüstü eğitim için seçilir ve hazırlanırlar. Devşirilen bu öğrenciler için, öğrenci değişim programları biçilmiş kaftandır. Daha sonra akademisyen olmaları için önleri açılan bu devşirmeler, yurt dışında bilinen üniversitelerde, yahut Boğaziçi Üniversitesi’nde istihdam edilirler. Bu durum bir ömür devri sistem (life cycle system) dir. Geleceğin devşirme devşirenleri olarak sisteme dahil edilirler." iddiasında bulundu.

"BUNLAR MUTLAKA KONUŞULMALI!"

Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde albay rütbesi ile görev yapan ve 13 Ocak 1994’de Mardin Dargeçit bölgesinde bir operasyonda mayına basarak gazi olan Prof. Dr. Esat Arslan, SuperHaber’e yaptığı açaklamada, yazının çeşitli kaynaklardan yapılan bir araştırma yazısı olduğunu söyledi. Arslan, "Benim de gözlemlerim oldu tabii. Ben bu araştırma yazısını kamuoyunun önüne bir ev ödevi olarak sundum. Bunu böyle algılayalım ve de derinlemesine düşünelim. Bunlar mutlaka konuşulmalı." dedi.

Prof. Dr. Arslan'dan Boğaziçi iddiası! ile ilgili etiketler ABD Boğaziçi Üniversitesi Prof. Dr. Esat Arslan Soros Vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.