'İzmirliler yazlıklarına gitsin'

Ege Denizi'nde İzmir açıklarında 4.1, 4.7, 4.8, 5.1 ve 5.2 büyüklüğünde art arda depremler meydana geldi. Vatandaşı büyük paniğe sürükleyen depremlere ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, ''İzmirlileri korkutmak istemiyorum ama uyarıyorum, yazlıklarınıza gidin'' açıklamasında bulundu.

İzmir güne peş peşe meydana gelen depremlerle uyandı. Ege Denizi merkezli depremlerden ilki 4.1 büyüklüğünde meydana geldi. Bu depremin ardından saat 08.45 dolaylarında 5.1, bundan 2 dakika sonra ise 4.8'lik üçüncü bir deprem meydana geldi.

İlerleyen dakikalarda Ege, bu kez 4.7 ile sallandı. Saat 11.45 dolaylarında bu kez 5.2 büyüklüğünde olduğu açıklanan beşinci deprem vatandaşları korkuttu.

''GERGİNLİK BOŞALIMI SÜRECEK, BU İYİ DEĞİL''

Bu sarsıntılara ilişkin Haber Global canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, söz konusu hareketlerin gerginlik boşalımı olduğunu ve süreceğini ifade ederek, ''Bayraklı'dan korkarım, Bornova'da da yapılar çok etkilendi. Yıkılma eşiğine gelen yapı sayısı çok fazla... 5.1'lik depremin artçısı 4.8 olmaz'' ifadelerini kullandı.

Şu anda kentte bir deprem fırtınası yaşandığını vurgulayan Ercan, ''Gerginlik boşalımı sürecek, bu hiç iyiye işaret değil'' açıklamasında bulundu.

''İZMİRLİLERİ UYARIYORUM: YAZLIKLARINIZA GİDİN''

“Ben İzmirlileri korkutmak istemiyorum ama uyarmak istiyorum” diyen Prof. Ercan, şöyle devam etti:

“Havalar güzel, İzmirliler yazlıklarına gitsinler. Karaburun’da bir yıkım olmasını falan beklemiyorum. Yıkım gücü 5.1’lik depremin şiddeti, Karaburun’da 3’tür. Oraları çok sağlam. Sağlam olmayan yerler genellikle Gediz’in olduğu yerler. Menemen’in bulunduğu kesimler, Çiğli’nin bulunduğu kesimler.”

'İzmirliler yazlıklarına gitsin' ile ilgili etiketler deprem İzmir Uyarı prof dr ahmet ercan sarsıntı yazlık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.