Prof. Demir: FETÖ ile mücadele uzun soluklu bir mücadeledir

15 Temmuz Derneği’nin düzenlediği Hafızanda Ne Var? / Harbi Konuşmalar programına katılan Prof. Dr. Hilmi Demir FETÖ’nün 17/25 Aralık sürecinden önce kendisini lağvedip farklı cemaat ve örgütlere sızdığını belirtti. FETÖ ile mücadelenin uzun soluklu olacağına dikkat çeken Demir “FETÖ 50 yılda buralara geldi mücadelenin de bir 50 yıl alacağını düşünebiliriz” dedi.

15 Temmuz Derneği’nin Marmara Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Hafızanda Ne Var? / Harbi Konuşmalar programının Kasım ayı konuğu Prof. Dr. Hilmi Demir’di. Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve 15 Temmuz Derneği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Köse’nin yaptığı programda TEPAV OAS (TEPAV Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü) Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir, FETÖ’nün yapısını, Türkiye ve dünyadaki kült hareketlerin ortak özelliğini ve FETÖ ile mücadelede yapılması gerekenleri anlattı.

ÖRGÜT LİDERİ KENDİSİNİ TANRININ GÜDÜMÜNDE LANSE EDİYOR

15 Temmuz Derneği’nin YouTube kanalından canlı olarak yayınlanan programda konuşan Prof. Dr. Hilmi Demir cemaatlerin kendi içlerinde kültleştikleri zaman hesap verilebilirliğin azaldığına dikkat çekti. Her kült grupta karizmatik bir dini liderin olduğunu belirten Demir “Elbette karizmatik olmak yetmiyor. Bu liderler beşeri özelliklerden soyutlanıp tamamen tanrının güdümünde lanse ediliyor. Tıpkı FETÖ’de olduğu gibi. Prizma kitabının girişinde “Bana bunlar yukarıdan geliyor ben sadece prizmayım” diyor. Bunun dışında kült hareketlerde mehdilik söylemi, sır ve günah çokça kullanılır. Bu yapılar üyelerinden mutlaka maddi bir şey isterler. Maskülen ve militarist bir söylem hakimdir” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün silahlı katmanlarıyla mücadelede Türkiye’nin iyi gittiğini söyleyen Hilmi Demir, örgütün ideolojisiyle mücadelede henüz yeterince yol alınamadığını ifade etti. Aynı durumun PKK ile mücadelede de geçerli olduğunu belirten Demir “FETÖ ideolojisiyle 4 yılda mücadele edemedik. Terör örgütü ve terörizmle mücadele farklı şeyler. Örgütte psikolojik direncin kırılması için sosyal, psikolojik ve interdisipliner bir bakış açısı geliştirmemiz lazım” dedi.

FETÖ 17/25 ARALIK’TAN ÖNCE DİĞER GRUPLARA SIZMAYA BAŞLADI

FETÖ’nün en önemli organizasyonunun eğitim olduğuna dikkat çeken Demir “FETÖ’nün eğitim yapısını çekin alın askeri yapının bir önemi kalmaz. Çünkü mahrem yapıya eğitim ayağıyla adam devşiriliyor” şeklinde konuştu. 17/25 Aralık sürecinden önce örgütün kendini lağvetmeye başladığını ve farklı gruplara sızdığını ifade eden Prof. Dr. Hilmi Demir “DAEŞ ile ilgili saha araştırması yaparken FETÖ’cülerle karşılaştım. FETÖ kendisini farklı grupların içine sızarak klonladı. Bugün sadece bildiğimiz cemaat yapılarında değil Türkiye’de bulunan terör örgütlerinde de FETÖ ile karşılaşırsınız. DAEŞ’in PKK’nın içinde varlar. Geçenlerde yurt dışına kaçmaya çalışan teröristler yakalandı. PKK’lılar ile FETÖ’cüler aynı araçtaydı. FETÖ her türlü terör örgütünün ve cemaatin içinde olabilir. Yanı başımızda olabilir” dedi. FETÖ ile mücadelenin uzun soluklu bir mücadele olduğuna dikkat çeken Demir “FETÖ 50 yılda buralara geldi, mücadelenin de bir 50 yıl alacağını düşünebiliriz” şeklinde konuştu.

Prof. Demir: FETÖ ile mücadele uzun soluklu bir mücadeledir ile ilgili etiketler 15 Temmuz FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.