Prof. Çilingiroğlu'ndan müthiş 'Yörük Ali Efe' performansı!

Türkiye'yi ABD'de temsil eden Türk bilim insanlarından Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, konuk olduğu CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programının sonunda önce ramazanda oruç tutacaklara tavsiyelerde bulundu, ardından da Yörük Ali Efe türküsünü seslendirdi. Çilingiroğlu herkesi birlik olmaya çağırdıktan sonra "Ne mutlu Türküm diyene" sözleri ile konuşmasını tamamladı...

ABD'nin California Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp yönettiği Tarafsız Bölge'nin konuğuydu. 

Programın sonlarına doğru Ahmet Hakan konuğuna bi kaç gün sonra başlayacak olan ramazan ayı dolayısı ile oruç tutacaklara ne tür tavsiyelerde bulunacağını sordu ünlü bilim insanına. 

Çilingiroğlu ramazanın başlangıcı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünün aynı güne gelmesinin önemine değindi ilk olarak.

Prof. Çilingiroğlu'ndan müthiş 'Yörük Ali Efe' performansı!

Sonra da oruç tutacaklara öncelikle morallerini düzgün tutmalarını salık verdi. Ardından da diyabetli olanlara koronavirüs için riskli olduklarını hatırlatıp hamur işi gıdalardan uzak durmaları tavsiyesinde bulundu. "Dileyen kelle paça da yiyebilir" diyerek sözlerini tamamladı. 

Ahmet Hakan programı kapatmaya hazırlanırken 2 dakika süre isteyen Çilingiroğlu bir anda Yörük Ali Efe türküsünü okumaya başladı. 

Coşkulu bir şekilde türküyü okuyan ve ardından da "ABD'li komşularım kesin beni şikayet eder" dedikten sonra izleyicilere birlik mesajı verdi. Çilingiroğlu'nun son sözleri ise "Ne mutlu Türküm diyene" oldu... 

Prof. Çilingiroğlu'ndan müthiş 'Yörük Ali Efe' performansı! ile ilgili etiketler ABD Ahmet Hakan oruç prof. dr. mehmet çilingiroğlu yörük ali efe türküsü diyabet
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.