Prof. Ceyhan'dan şok iddia! Beşiktaş'ta vaka sayısı 20'yi geçer...

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, TFF'nin ligileri oynatma ısrarı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. TFF'ye vakit geçirmeden pandemi kurulu oluşturması tavsiyesinde bulunan Ceyhan, maçların oynatılmasına ilişkin 4 riske dikkat çekti. En büyük riskin ise seyahatler olacağını söyledi. Beşiktaş'ta günler önce 1 olan vaka sayısının 9'a yükseldiğini hatırlatan Ceyhan, önlem alınmazsa bu sayının birkaç gün içinde 20'ye çıkabileceğini söyledi.

CNN Türk'te Hande Fırat'ın hazırlayıp sunduğu Gece Görüşü programına konuk olan Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 12 Haziran'dan itibaren ligleri oynatma kararı alan Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine önemli uyarılarda bulundu.

TFF'nin ligleri oynatmakta kararlı olduğunun görüldüğünü söyleyen Ceyhan'ın bu konudaki ilk sözleri "TFF vakit geçirmeden pandemi kurulu oluşturmalı" oldu. 

Bu görüşünü bugün 8 kişinin daha Kovid-19 testinin pozitif çıktığı Beşiktaş'taki durumu örnek vererek savunan Ceyhan, eğer önlem alınmazsa birkaç gün sonra vakaların siyah beyazlı takımda 20'yi geçtiğinin görülebileceği uyarısında bulundu. 

Bunun her takım için de geçerli olduğunu vurgulayan Prof. Ceyhan, bugün tespit edilen 1 ya da 2 pozitif vakanın, bir hafta sonra 7'ye 8'e yükseldiğinin görüleceğini ifade etti. 

Liglerin başlaması halinde maçlardaki riskleri de açıklayan Ceyhan, hareket halindeki temaslarda riskin düşük olduğunu söyledi. Ceyhan daha sonra da takımlar için riskli 4 noktayı saydı: "Esas büyük tehlike burada 1 kamp, 2 soyunma odaları, 3 banyo-tuvalet gibi ortak kullanılan alanlar ve seyahat. Deplasmanlı lig olarak oynanması ise riski 2 kat artırıyor."

Prof. Ceyhan'dan şok iddia! Beşiktaş'ta vaka sayısı 20'yi geçer...

Bu noktada uçaklardaki risklere dikkat çeken Ceyhan, Türkiye'ye virüsün hava yolu ile geldiğini hatırlattı. Uçaklarda hepa filtre olsa bile yakındaki kişilerden virüs bulaşma riskinin her zaman var olacağını belirten Prof. Ceyhan, havalandırma nedeniyle damlacıkların sürüklenme riski bulunduğunu söyledi. 

Bütün takımların özel uçaklarla taşınamayacağı için takımların diğer insanlarla havaalanlarında buluşmak zorunda kalacağını, bu durumda sporculardan diğer yolculara, yolculardan da sporculara virüsün bulaşma riskinin ortaya çıkacağını ifade etti, sonra da "Uçağa bindirip yolculuk ettireceksiniz. Bu başlı başına çok büyük risk. Dolayısı ile kesin biz yapacağız deniyorsa. Hiç vakit geçirmeden Futbol Fedarasyonunun kendisine epidemiyolojiyi, bir salgın hastalığı, enfeksiyon hastalığını bilen bir danışma kurulu oluşturması lazım" dedi. 

 

 

Prof. Ceyhan'dan şok iddia! Beşiktaş'ta vaka sayısı 20'yi geçer... ile ilgili etiketler Koronavirüs futbol TFF ligler prof. dr. mehmet ceyhan enfeksiyon pandemi kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.