Prens Selman, 2 prensi neden tutuklattı? SuperHaber açıklıyor...

Suudi Arabistan'da cuma sabahı kraliyet ailesinin biri eski veliaht prens diğeri de Kralın kardeşi olan iki prens evlerinde tutuklanmıştı. Peki, zaten evlerinde göz hapsinde tutulan iki prens neden tutuklandı? SuperHaber'den Mevlüt Yüksel araştırdı. Ortaya müthiş bir iddia çıktı. Yüksel'in elde ettiği bilgilere göre Kral Selman bin Abdülaziz öldü. Veliaht Prens Selman ise bunun üzerine olası rakiplerini ortadan kaldırmak için tutuklamalara başladı. Yani ortada taht kavgası var.

Suudi Arabşstan’da, bir dönemin sona erdiği iddia edildi. Son dakika gündeme gelen iddia sosyal medyaya bomba gibi düştü.

Peki Kral Selman gerçekten öldü mü?

Prens Selman, 2 prensi neden tutuklattı? SuperHaber açıklıyor...

Henüz kralın öldüğüne ilişin resmi bir açıklama yapılmış değil.

Ancak Suudi Arabistan ile müttefik olan Bahreny'de resmi devlet televizyonunda "Kral Selman öldü" denilerek bir alt yazı geçildi. Yazı dakikalar sonra kaldırıldı. 

Prens Selman, 2 prensi neden tutuklattı? SuperHaber açıklıyor... - Resim : 2

SüperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'in elde ettiği bilgilere göre de Kral Selman Bin Abdülaziz vefat etti.

Bu arada gelen son bilgilere göre Suudi Arabistan tüm sınırlarını giriş ve çıkışlara kapattı. Kararın Suudi vatandaşlarını da kapsadığı, yurt dışından gelecek Suudi Arabistanlıların ülkeye alınmayacağı ileri sürüldü. 

Prens Selman, 2 prensi neden tutuklattı? SuperHaber açıklıyor... - Resim : 3

Ancak henüz resmi bir açıklama olmadığını bir kez daha hatırlatalım ve resmi açıklama yapıldığında onu da buradan paylaşacağımızı ifade edelim.  

KRAL SELMAN KİMDİR?
Selman bin Abdülaziz el-Suud, 7. Suudi Arabistan Kralı, Suud Hanedanı'nın başı ve İki Kutsal Caminin Hizmetkârı. Kral Selman aynı zamanda Başbakan ve Başkomutan unvanlarına da sahiptir.

Prens Selman, 2 prensi neden tutuklattı? SuperHaber açıklıyor... - Resim : 4

TUTUKLAMALARIN NEDENİ TAHT KAVGASI !!!

Suudi Arabistan’da, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emri ile önceki gün, üst düzey tutuklamalar gerçekleşmişti.

Dünya basınının 'Son dakika' kodu ile geçtiği haberlerde, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in kardeşi Ahmed bin Abdulaziz (Prens Ahmed) ile ev hapsinde tutulan eski veliaht prens Muhammed bin Nayef’in tutuklandığı duyurulmuştu..

Veliaht Prens Selman daha önce de benzer uygulamalar gerçekleştirmişti. Veliaht Prens'in talimatı ile 2017’de yüzlerce Kraliyet üyesi ve varlıklı iş insanını Riyad’daki Ritz-Carlton Oteli’ne hapsedilmişti.

TUTUKLANANLARDAN BİRİ ESKİ VELİAHT

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in kardeşi Ahmed bin Abdulaziz (Prens Ahmed) ile ev hapsinde tutulan eski veliaht prens Muhammed bin Nayef’in Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emri ile tutuklandıkları belirtildi.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Suudi ailesinin önemli figürlerinden Prens Ahmed ve eski veliaht prens Muhammed bin Nayef, cuma sabahı evlerine yapılan baskınla tutuklandı.

Haberde, görgü tanıklarına dayanılarak, yüzü maskeli ve siyah giyimli kraliyet mahkemesi muhafızlarının tutuklamayı gerçekleştirdikleri aktarıldı. Tutuklama sebebinin ‘vatana ihanet’ olduğu savunulan haberde, Kral Selman’ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın bu tutuklamalar ile gücünü daha da pekiştirdiğinin altı çizildi.

PRENS SELMAN'IN EMRİ İLE TUTUKLANDILAR

Haberde söz konusu tutuklamaların Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emriyle gerçekleştirildiği kaydedildi.

Haberde, tutuklamalarda 84 yaşındaki Kral Selman’ın iyice yaşlanmasının da etkili olabileceği ifade edilirken Muhammed bin Nayef’in 2017 yılına kadar tahtın ilk sıradaki varisi olduğuna da işaret edildi.

Prens Ahmed ise Prens Muhammed bin Selman'ın göreve gelmesinden bu yana genel olarak siyasetten kaçınsa da 2018 yılında Londra’daki evinin önünde kraliyet karşıtı açıklamalarından dolayı ülkesine çağrılmış ve sonrasında Prens Ahmed sessizliğini korumuştu.

Prens Selman, 2 prensi neden tutuklattı? SuperHaber açıklıyor... ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Suudi Arabistan Selman bin Abdülaziz el-Suud Prens Selman vefat kral selman tutuklandı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.