Prens Philip'in ölümü İngilizleri yasa boğdu!

Hastanede 28 gün tedavi gören İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, 99 yaşında yaşamını yitirdi. İngilizler yasa boğulurken, tüm dünyadan taziye mesajı yağdı. Prens Harry ve Meghan Markle'ın cenazeye katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.

Prens Philip, 16 Şubat'ta Kral 7. Edward Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Rahatsızlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgisinin bulunmadığı açıklanan Prens Philip'in birkaç gün hastanede kalacağı ve enfeksiyon tedavisi göreceği bilgisi paylaşılmıştı. Prens Philip, kalp ameliyatının ardından taburcu edilmiş, ancak bir süre sonra yeniden Kral 7. Edward Hastanesine götürülmüş ve 28 gün süren tedavisinin ardından 16 Mart'ta tedavisi tamamlanmıştı.

"KRALİYET AİLESİ'NİN YÖNLENDİRİLMESİNE YARDIM ETTİ"

Philip'in ölümüne ilişkin açıklamalarda bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson "Ulusal hayatımızın dengesi ve mutluluğu adına tartışmasız hayati bir kurum olarak kalması için Kraliyet Ailesi ve monarşinin yönlendirilmesine yardım etti" ifadelerini kullandı.

KRAL UNVANINI KULLANAMADI

Prens Philip olarak da bilinen Edinburgh Dükü, ‘kral’ unvanını taşımadı. Bunun nedeni, Birleşik Krallık'ta hükümdarla evlenen bir kadının törensel olarak kraliçe sıfatını kullanabilmesi ancak hükümdarla evlenen erkekler, yalnızca ‘erkek hükümdarlar’ tarafından kullanılabilen kral unvanını kullanamamasıdır.

Prens Philip'in ölümü İngilizleri yasa boğdu!

PRENS HARRY VE MEGHAN MARKLE'DAN TAZİYE MESAJI

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in eşi Prens Philip'in 99 yaşında hayatını kaybetmesi nedeniyle ülkede 8 günlük yas ilan edildi. Birçok dünya lideri Philip için taziye mesajı yayınlarken, gözler Kraliyet ailesinden ayrılan Sussex Dükü Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle'a çevrildi.

"HİZMETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ÇOK ÖZLENECEKSİNİZ"

ABD’nin Los Angeles kentine yerleşen Prens Harry ve eşi Meghan Markle, Prens Philip için taziye mesajı yayımladı. Prens Harry ve Markle taziye mesajını kurdukları hayır kurumu Archewell’in internet sitesinden yayınladı. Çift yayınladığı mesajında, "Majesteleri Edinburgh Dükü’nün sevgi dolu anısına, 1921-2021. Hizmetiniz için teşekkürler, çok özleneceksiniz" denildi.

ÜLKE YAS TUTUYOR

Prens Philip’in 99 yaşında hayatını kaybetmesi nedeniyle Westminster Abbey’de 99 defa çan çalındı. Ülkede bayraklar yarıya indirildi. Piccadilly Medyanı'ndaki bir binadaki dev ekranda Prens Philip'in fotoğrafı yer aldı.

Prens Philip'in ölümü İngilizleri yasa boğdu! - Resim : 2

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in eşi Prens Philip’in 99 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından halk Prens'i anmak için Buckingham Sarayı önünde toplanmaya başladı. Buckingham Sarayı'nın kapısına çiçek bırakan İngilizler, burada asılı olan “vefat ilanının" fotoğrafını çekmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

PRENS PHILIP İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK Mİ?

Prens Philip'in cenazesinin de kod adı, 'Forth Bridge Operasyonu'ydu. Bu operasyon kapsamında, binlerce kişinin katılması beklenen bir tören için planlamalar yapılmıştı. The Guardian'a göre, Prens Philip'in cenazesi Windsor Kalesi'ndeki Aziz George Şapeli'nde yapılacak ve televizyondan canlı yayınlanacak. Ancak halka açık olması ve diğer devletlerin yetkililerinin davet edilmesi planlanan etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Forth Bridge Operasyonu' kapsamında, binlerce kişinin Londra ve Windsor'da sokağa dökülmesi, eski bir asker olan Philip'in tabutunun askeri geçit töreniyle şapele götürülmesi planlanıyordu. Dükü onurlandırmak adına yüzlerce askerin törene katılması, kraliyet ailesi üyelerinin korunması ve halkın güvenlik altına alınması için de binlerce polisin görevlendirilmesi bekleniyordu.

Prens Philip'in ölümü İngilizleri yasa boğdu! ile ilgili etiketler Kraliçe 2. Elizabeth İngiltere prens philip
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.