Prens Philip son yolculuğuna uğurlandı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in 99 yaşında hayatını kaybeden eşi Prens Philip'e veda edildi. Cenaze töreni programı kapsamında, Prens Philip'in tabutu, Windsor Kalesi’ndeki St. George Şapeli'ne getirildi. Törene sadece 30 kişi katıldı.

İngiltere, Kraliçe II. Elizabeth'in 99 yaşındaki eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in 9 Nisan'da hayatını kaybetmesinin ardından yas tutuyor.  İngiltere halkı Prens Philip'e, Kraliçe II. Elizabeth ise 73 yıllık eşine veda edildi. Cenaze, Prens Philip’in tasarımına katkı sunduğu özel bir cenaze arabasıyla taşındı. Törene koronavirüs kuralları gereği sadece 30 kişi katıldı. 

Prens Philip son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze töreni için Windsor Kalesi'nde günlerdir devam eden hazırlıklarda sona gelindi. Kale etrafında yoğun güvenlik önemleri alınırken, İngiliz halkı cenaze töreni öncesi Edinburgh Dükü'nü anmak için sabah saatlerinden itibaren Windsor Kalesi'ne geldi.


CENAZE TÖRENİ SONA ERDİ

Windsor Kalesi arazisindeki St. George Şapeli'nde yapılan törende Prens Philip'in önceden seçtiği bir dizi askeri madalya ve kıyafeti, şapelin içindeki sunakta sergilenmeye başladı. Tören öncesi Prens Philip'in tabutu tasarımına yardımcı olduğu bir Land Rover'a yerleştirildi ve George Şapeli'nin batı merdivenlerine getirildi. Edinburgh Dükü'nün kepi, kılıcı ve çiçeklerle kaplı tabutu, Canterbury Başpiskoposu tarafından karşılandı. Saat 15.00'te cenaze töreni başlarken Prens Philip'in anısına ülke genelinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Korona virüs kısıtlamaları nedeniyle cenaze törenine Kraliçe II. Elizabeth, 4 çocuğu ve 8 torunu da dahil olmak üzere yalnızca 30 kişi katıldı.

Prens Philip son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4

EN UZUN SÜRELİ KRALİYET EŞİ OLDU

Yunan adası Korfu'da 10 Haziran 1921 yılında dünyaya gelen Prens Philip, Elizabeth ile kraliçe olmadan 5 yıl önce 1947'de evlendi ve "en uzun süreli kraliyet eşi" oldu. Babası Yunanistan Kralı Birinci George'un küçük oğlu Yunanistan ve Danimarka Prensi Andrew olan Prens Philip'in 4 çocuğu, 8 torunu ve onların da 10 çocuğu bulunuyor. Philip ve Elizabeth, 70. evlilik yıl dönümlerini Kasım 2017'de kutlamışlardı.

Prens Philip son yolculuğuna uğurlandı ile ilgili etiketler İngiltere İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth prens philip cenaze töreni

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.