Prens Charles'ın yönetimde olduğu vakfa soruşturma: İddiaların odağında bir Suudi vatandaşı var

Galler Prensi Charles'ın yönetimde olduğu yardım vakfına polis ekipleri soruşturma başlatıldı. Geçen yıl basında çıkan iddialar sonrası başlatılan soruşturmanın odağında bir Suudi Arabistan vatandaşının olduğu öğrenildi.

İngiltere'de kraliyet tahtının bir numaralı varisi olan Galler Prensi Charles'ın yönetiminde olduğu yardım vakfı Prince’s Foundation hakkında soruşturma başlatıldı. Metropolitan Polis Teşkilatı, vakfa yüklü miktarda bağışta bulunan bir Suudi Arabistan vatandaşına 'Kraliyet Şeref Ünvanı' ve İngiliz vatandaşlığı verildiği iddiası hakkında soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Polisin başlattığı soruşturma 1925 Şeref (Suistimallerin Önlenmesi) Yasası kapsamındaki suç iddialarıyla ilgili başlatıldı.

Soruşturma konusu olan iddia ilk olarak geçen yılın eylül ayında Sunday Times gazetesinde çıkmıştı. İddiaya göre Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz, Prens Charles'ın yönetimde olduğu vakfa yaptığı yüksek bağışlar karşılığında 'Kraliyet Şeref Ünvanı' ve vatandaşlık desteği istedi.

Mahfouz, 2016 yılının sonlarında fahri bir CBE (bir İngiliz Kraliyeti unvanı) şeref unvanı almıştı.

VAKIF SORUŞTURMAYA BELGE DESTEĞİ SAĞLADI

Vakfın polise soruşturmayla ilgili bir dizi belge sağladığı vurgulandı. Polis açıklamasında “Bu belgeler mevcut bilgilerle birlikte gözden geçirilmiştir. Değerlendirmeye göre soruşturma başlatılacak. Kefaletle herhangi bir gözaltı veya ifade verme olmadı” denildi.

Galler Prensi'nin eski bir yardımcısı Michael Fawcett, geçen yıl büyük bir bağışçıya şeref unvanı verilmesine yardımcı olduğu iddiaları üzerine Prensin Vakfı'nın genel müdürü olarak görevinden geçici olarak istifa etmişti. Michael Fawcett, zengin bir Suudi işadamına unvanla ilgili yardım etmeyi teklif etmekle suçlanmış ve Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz adlı Suudi vatandaşı 2016 yılının sonlarında fahri bir CBE (bir İngiliz Kraliyeti unvanı) şeref unvanı almıştı.

Prens Charles'ın yönetimde olduğu vakfa soruşturma: İddiaların odağında bir Suudi vatandaşı var ile ilgili etiketler soruşturma prens charles vakıf
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.