Premier Lig'de şampiyon Manchester City!

İngiltere Premier Lig'in son haftasında deplasmanda Brighton'ı mağlup eden Manchester City 98 puanla şampiyonluğunu ilan etti.

Premier Lig'de kıran kırana geçen şampiyonluk yarışında ipi göğüsleyen Manchester City oldu.

Ligin son haftasında Brighton deplasmanına konuk olan Manchester City, 28. dakikada Glenn Murray ile 1-0 geriye düşmesine rağmen 28. dakikada Agüero, 38. dakikada Laporte, 63'te Mahrez ve 72'de İlkay Gündoğan'ın golleriyle sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle beraber 98 puana ulaşan Manchester City, sezonu Liverpool'un bir puan önünde tamamladı ve Premier Lig'de şampiyonluğa koştu.

1992'de kurulan Premier Lig'deki dördüncü şampiyonluğunu elde eden Manchester City, üst üste ikinci kez şampiyonluk zaferi yaşamış oldu.

Premier Lig geçmişinde dört şampiyonluğu bulunan Manchester City, bu zaferlerin ikisini Pep Guardiola yönetiminde gerçekleştirdi. İspanyol teknik adamın takımı, geçen sezon da 100 puanla zafere ulaşmış ve rekor kırmıştı.

Öte yandan son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içinde olan Liverpool ise 97 puan toplamasına rağmen zaferin kıyısından döndü ve ligi ikinci sırada tamamladı. Anfield sakinlerinin Premier Lig'de şampiyonluğu bulunmuyor.

Premier Lig'de şampiyon Manchester City! ile ilgili etiketler İngiltere Manchester City Premier Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.