Premier Lig'de Liverpool şampiyon!

İngiltere Premier Lig'de Manchester City'nin Chelsea'ye 2-1 yenilmesi üzerine Liverpool, sezonun bitimine 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Liverpool dün yaptığı maçta Crystal Palace'ı 4-0 yenmişti. Bu sonuçlarla Liverpool 30 yıl aranın ardından Premier Lig şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

İngiltere Premier Lig'de, lider Liverpool 24 Haziran'da karşılaştığı Crystal Palace'ı Trent Alexander Arnold, Muhammed Salah, Fabio Tavares, Sadio Mane'nin golleri ile 4-0 yenmişti.

Ligde ikinci sırada bulunan Manchester City ise 25 Haziran akşamı Chelsea'ye konuk olacaktı. 

Liverpool'un Premier Lig'de sezonun bitmesine 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi için City'nin deplasmandaki bu maçı kaybetmesi gerekiyordu. 

Ve beklenen oldu.

Manchester City, deplasmanda karşılaştığı Chelsea'ye 2-1 yenildi.

Manchester City'nin 23 puan önünde ilk sırada yer alan Liverpool bu sonuçla Premier Lig'de 2019-2020 sezonu şampiyonluğuna matematiksel olarak ulaşmış oldu.

En son 1990'da Premier Ligi lider tamamlayan Liverpool, bu sezon gıpta ile bakılan performansı ile 30 yıllık hasretine de son vermiş oldu. 

Liverpool böylece şampiyonluk sayısını 19'a çıkardı.

Liverpool şampiyonluğu garantilemesinin ardından sosyal medya hesabından şu fotoğrafı paylaştı...

Premier Lig'de Liverpool şampiyon!

Premier Lig'de Liverpool şampiyon! ile ilgili etiketler Liverpool Manchester City Premiere League crystal palace
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.