Premier Lig'de koronavirüs alarmı!

Milli futbolcularımız Çağlar Söyüncü ve Cenk Tosun'un top koşturduğu Premier Lig'de koronavirüs alarmı verildi.

Tüm dünyaca binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs, spor müsabakalarını da etkilemeyi sürdürüyor.

Premier Lig'de koronavirüs alarmı!

İtalya Futbol Federasyonu, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ülkede yayılmasının önüne geçmek için hazırlanan başbakanlık kararnamesi doğrultusunda bu hafta oynanacak Serie A karşılaşmalarının seyircisiz olarak oynatılacağını duyurmuştu.

Bu sabah ise İran Spor Hekimliği Birliği, Koronayı Önleme ve Mücadele Merkezi tarafından alınan karar uyarınca, Kovid-19 sebebiyle ülke genelinde spor faaliyetleri 20 Mart Cuma gününe kadar durdurulduğunu açıklamıştı.

Avrupa'da da birçok ülkede görülen koronavirüs vakalarının ardından Premier Lig yönetimi, acil önlem planı hazırlamak için harekete geçti.

Olası bir tehdidi büyümeden önlemen isteyen Premier Lig yönetimi, önümüzdeki birkaç haftalık süreçte maçların seyircisiz oynanabileceğine ilişkin kulüpleri uyardı.

Kulüplere gönderilen söz konusu yazıda, ilerleyen süreçte maçların seyircisiz oynanabileceği hatırlatıldı ve bu konuyla ilgili hazırlıkların yapılması konusunda tavsiyeler verildi.

Takım yönetimlerine ayrıca maç dışındaki taraftar ziyaretlerini en aza indirmeleri ve kalabalık grupların yüzyüze gelmesini önlemeleri önerildi.

Kulüpler an itibariyle stadyumlardaki hijyen seviyesinin maksimum düzeye çıkarmış olsa da hükümet, kalabalık grupların bir araya gelmesini tehdit olarak görüp maçların seyircisiz oynanmasına hükmedebilir.

Böyle bir durumda temsilcimizden Çağlar Söyüncü ve sakatlığı sebebiyle sezonu kapatan Cenk Tosun, birkaç hafta boyunca taraftarlarından mahrum kalacak.

İtalya ve İngiltere başta olmak üzere futbol camiası maçların ertelenmesinden ziyade seyircisiz oynanmasını ve fikstürün aksamamasına sıcak bakıyor.

Son olarak konuyla ilgili konuşan Inter Başkanı Steven Zhang, "Kapılarımızı taraftarlara kapatalım ancak maçlar oynanmaya devam etsin. Şimdilik en doğru karar bu. İnsanlar bunu zamanla hak verecek"

Koronavirüse olan ilgisiyle bilinen Zhang, kulüp olarak koronavirüsle mücadele için 100 bin avro bağışta bulunacaklarını da açıkladı.

 

Premier Lig'de koronavirüs alarmı! ile ilgili etiketler Premier Lig Premiere League
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.