Premier League'de yılın futbolcusu Ruben Dias

İngiltere Futbol Yazarları Birliği (FWA), Premier Lig şampiyonu Manchester City'nin stoperi Ruben Dias'ı yılın futbolcusu seçti. 24 yaşındaki Portekizli futbolcu, 700'e yakın gazetecinin katıldığı oylamada takım arkadaşı Kevin de Bruyne ile Tottenhamlı Harry Kane'i geride bırakarak 2021 yılının futbolcusu seçildi.

Manchester City'nin bu yaz 68 milyon euroya Benfica'dan transfer ettiği Portekizli stoper  Ruben Dias, 700'e yakın gazetecinin katıldığı oylamada takım arkadaşı Kevin de Bruyne ile Tottenham'ın İngiliz milli golcüsü Harry Kane'i geride bırakarak 2021 yılının futbolcusu seçildi.

Portekizli savunmacı, İngiliz ekibinde bu sezon tüm kulvarlarda 48 maça çıktı ve bir gol kaydetti.

24 yaşındaki stoper Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bu ödül için bana oy veren FWA'ya teşekkür ederim! Daha ilk sezonumda tanınmak büyük bir onur. Ama bu sezon inanılmaz olan takım olmadan başaramazdım. Şimdi bu son 2 maça odaklanalım" ifadelerini kullandı.

Yılın futbolcusu oylamasına Manchester City'den 9 isme oy verildi. City'li futbolcular, oyların yüzde 50'sini aldı. Geçen sezon Benfica kaptanlığı yapan Dias, Ada'daki ilk sezonunda yılın futbolcusu seçilen 3. isim oldu. Daha önce Jurgen Klinsmann (1995) ve Gianfranco Zola (1997) bunu başarmıştı.

 
Premier League'de yılın futbolcusu Ruben Dias ile ilgili etiketler Manchester City Ruben Dias premier league
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.