Premier League'de taraftarlar tribüne dönüyor!

Premier League, sezonun son 2 haftasında sınırlı sayıda ev sahibi taraftarın stadyumlara alınacağını açıkladı. Ülkede kısmen gevşetilen koronavirüs kısıtlamalarının ardından bu kararı alınırken, tribüne gelecek sayı hakkında ise net bir bilgi paylaşılmadı.

İngiltere hükümeti, Premier Lig'i taraftara açılıyor. Manchester City'nin şampiyonluğunu ilan etmek üzere olduğu Premier Lig'de kalan 2 hafta için ev sahibi takım taraftarlarının sınırlı sayıda tribünlere alınacağı açıklandı.

Dünyanın en çok izlenen liginden yapılan açıklamada, şu ifadeler yer verildi:

"Premier Lig bugün, 2020/21 sezonunun son iki haftasının, Hükümet'in Birleşik Krallık'taki kilitleme kısıtlamalarını hafifletmesine tabi olarak ev sahibi taraftarlarla sınırlı olacağını doğruladı.

Taraftarların, en geç 10 Mayıs'ta açıklanacak olan 3. Adım koşullarıyla ilgili nihai Hükümet kararına kadar, 17 Mayıs'tan itibaren düşük kapasiteyle stadyumlara dönmeleri bekleniyor.

Premier Lig'in geçtiğimiz hafta teyit edilen fikstürleri, her kulübe sezon bitmeden taraftarlarıyla bir iç saha maçına ev sahipliği yapma fırsatı sağlamak için yeniden planlandı.

37. maç 18-19 Mayıs'ta oynanacak ve sezonun final maçları planlandığı gibi 23 Mayıs Pazar günü saat 16: 00'da başlayacak.

Kulüplerle yapılan görüşmelerin ardından, Lig genelinde değişen operasyonel zorluklar ve tutarlı bir yaklaşım sunma ihtiyacı nedeniyle maçların dış taraftarlara açık olmayacağı ve aynı zamanda ev sahibi taraftar katılım fırsatını en üst düzeye çıkaracağı kararlaştırıldı."


Öte yandan yapılan sezon başından itibaren deplasman takım taraftarlarının da stadyuma alınmasının planlandığı bildirildi.

Premier League'de taraftarlar tribüne dönüyor! ile ilgili etiketler İngiltere Boris Johnson premier league
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.