Premier League'de 18. hafta maçları Omicron varyantı nedeniyle ertelenebilir

Premier League takımlarında Omicron varyantına bağlı koronavirüs vaka artışlarındaki büyük yükseliş, teknik direktörleri harekete geçirdi. Antonio Conte ve Brendon Rodgers'tan sonra konuya değinen Brentford Teknik Direktörü Thomas Frank, "Premier League'i durdurun" çağrısı yaptı. İngiliz basını, Premier League yönetiminin 18. hafta maçlarını ileri bir tarihe atabileceğini yazıyor...

Brentford Teknik Direktörü Thomas Frank, hızla yayılan Omicron varyantı nedeniyle "Premier League'i durdurun" çağrısı yaptı.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın en çok izlenen futbol ligi olan İngiltere Premier League'de son bir haftada üç maç ertelenmişti. Tottenham Hotspur'un Avrupa maçının yanı sıra salı günü oynanması gereken Brentford-Tottenham Hotspur ve dün akşam oynanması gereken Burnley-Watford maçları ileri bir tarihe ertelendi.

Londra'nın köklü kulübü Tottenham Hotspur'daki vaka sayı o kadar arttı ki, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynanmase gereken Rennes-Tottenham maçı, İngiliz ekibinin sahaya çıkaracak yalnızca 11 oyuncusu kalması nedeniyle iptal edildi.

VİRÜS YAYILIYOR, 4 KİŞİ DAHA POZİTİF

Cumartesi günü Southampton'a konuk olacak olan Brentford'da teknik direktör Frank bu sabah düzenlenen maçın basın toplantısında konuştu. Danimarkalı çalıştırıcı, bu hafta sonu Premier lig fikstürünün tamamen ertelenmesini talep etti.

Frank, kulübün bir gecede dört pozitif vaka daha kaydettiğini ve toplamda testi pozitif çıkan futbolcu sayısının 13'e yükseldiğini açıkladı. Salı günkü United maçı öncesi Brentford'da 9 ismin testi pozitif çıkınca maç ertelenmişti.

 Premier League'de 18. hafta maçları Omicron varyantı nedeniyle ertelenebilir

Thomas Frank, şöyle konuştu: "Tüm Premier League kulüplerinde covid vakaları tavan yapıyor, herkes bununla uğraşıyor ve sorun yaşıyor. Bu haftayı ve ayrıca Carabao Kupası maçlarını ertelemek herkese en az bir hafta veya 4-5 gün süresi ver, böylece her şey düzelir."

"Futbolda da yakın temasa ihtiyacınız var. Doktorların tedavideki oyuncularla işini yapması gerekiyor. Maç günleri soyunma odasındayız, antrenörlerle seyahat ettiğimiz için evden çalışları düşünülemez."

"Oynamak isteğimize tamamen saygı duyuyoruz ve futbolun devam etmesi önemli.. Premier League'i bu hafta oynatmazsak, !Boxing Day'in devam etmesini sağlayabiliriz, bundan yüzde 100 eminim."

"Bu Omicron varyantı dünya çapında orman yangını gibi büyüyor. Ondan korumak ve önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor. Antrenman sahalarını üç, dört veya beş günlüğüne kapatarak çok şey yapabileceğimizi düşünüyorum"

Oyunculara aşının yapılıp yapılmaması gerektiği sorulduğunda Frank, "Bu özgür bir seçim" dedi: "Özgür bir dünya ama kesinlikle tavsiye edeceğim. En büyük tavsiyem aşı olmaları."

RODGERS DA BÖYLE KONUŞMUŞTU

Leicester City'nin hocası Brendan Rodgers da Frank'den farklı düşünmüyor. Premier League'in bol kazançlı TV yayın haklarının duruşlarını etkileyip etkilemediği soru Rodgers, "Oyuncular, menajerler ve teknik direktörler hepimiz maçları oynamak istiyoruz. Sonuçta oyuncunun sağlığı önceliktir. Eğer müsait oyuncularınız varsa, daha iyi bir ürün elde edersiniz" diyerek yayın haklarını umursamadığı dile getirmişti.

Premier League'de 18. hafta maçları Omicron varyantı nedeniyle ertelenebilir ile ilgili etiketler premier league Brentford Thomas Frank
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.