Pratik Sulu Köfte Tarifi! Bu Tarif Gelin Görümce Kavgasını Bitirecek! Kaynananın Gözü Bu Yemekte

Sulu köfte ülkenin hemen hemen her bölgesinde yapılır ve sevilir. Hem büyüklerin hem de küçüklerin iştahla yediği sulu köftenin birçok çeşit tarifi bulunuyor. Kısırlık ince bulgurla yapılan sulu köfteye arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Sulu köfte ülkenin hemen hemen her bölgesinde yapılır ve sevilir. Hem büyüklerin hem de küçüklerin iştahla yediği sulu köftenin birçok çeşit tarifi bulunuyor. Kısırlık ince bulgurla yapılan sulu köfteye arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. İsterseniz patates, havuç gibi sebzeler ile lezzetine lezzet katabilirsiniz. Bugün sizinle hem pratik hem de lezzetli olan, tam ölçü sulu köfte tarifini paylaşacağız. Kolay ve pratik bu tarifi denedikten sonra başka sulu köfte tarifine ihtiyaç duymayacaksınız.

Malzemeler

  • 250 gram kıyma 
  • 3 diş sarımsak 
  • 3 yemek kaşığı ince bulgur 
  • 1 büyük patates (2-3 küçük patates de olur)
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Köftelerin üzerine serpmek için 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • İsteğe göre kırmızıbiber, karabiber, kimyon, nane

 

Sulu Köftenin Hazırlanışı 

İlk olarak köfteyi hazırlamanız gerekiyor. Kıymanın üzerine sarımsakları, bulguru ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. 10-15 dakika kadar yoğurduktan sonra nohuttan biraz büyük parçalar halinde köftelerinizi hazırlayın. Parçaların büyük olmamasına özen gösterin, aksi takdirde köftenin içi çiğ kalabilir.

Pratik Sulu Köfte Tarifi! Bu Tarif Gelin Görümce Kavgasını Bitirecek! Kaynananın Gözü Bu Yemekte

Hazırladığınız köftelerin üzerine un serpin ve köftelerin birbirine yapışmadığından emin olun. Köftelerinizi biraz dinlenmeye bırakın ve soğanı hazırlayın. İsteğe göre ince ya da kalın doğradığınız soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra üzerine salça ekleyip biraz daha kavurun. Patateslerinizi küp küp doğrayıp salçanın üzerine katın ve birkaç dakika daha kavurun.

Daha sonra üzerini geçecek kadar ılık su koyun. Patatesler yumuşamaya başladıktan sonra köftelerinizi de ekleyip üzerine tuz atın. Köfteler pişene kadar yemeğin suyunu kontrol edin ve isteğinize göre su ekleyin. Arzu ederseniz yemeğinize patatesin yanı sıra havuç da ekleyebilirsiniz.

Pratik Sulu Köfte Tarifi! Bu Tarif Gelin Görümce Kavgasını Bitirecek! Kaynananın Gözü Bu Yemekte - Resim : 2

Servis Önerisi

Yemek piştikten sonra 15 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

Pratik Sulu Köfte Tarifi! Bu Tarif Gelin Görümce Kavgasını Bitirecek! Kaynananın Gözü Bu Yemekte ile ilgili etiketler köfte
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.