Posta yazarının yorumu: "İktidar olmak böyle bir şey"

Posta yazarı Oral Çalışlar bugün köşesinde iktidar olmak böyle bir şey mi? başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıda AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın restore ettirdiği tarihi Vezir Çeşmesi'nin kitabesi ile ilgili skandal icraatına dikkat çekiyor Çalışlar. İddiaya göre Çamlı çeşmenin tarihi kitabesini kaldırıp yerine babası Zeki Ahmed Çamlı'nın adını eklettiği bir kitabe koyduruyor. Tarihi kitabe ise ortada yok. Çalışlar bu duruma "Çeşme kitabesini değiştirme gücü" yorumunda bulunuyor.

"İktidar olmak böyle bir şey mi?" başlıklı yazısına TSK'nın vesayetinin tüm kurumlar üzerinde alabildiğince etkili olduğu 1997 yılında yapılan bir geziyi hatırlatarak başlıyor Oral Çalışlar. 

Geziye katılan gazetecilerin sırf o gücün etkisini hissederek nasıl kamuflajlı kıyafetler giymek zorunluluğu hissettiğine dikkat çekiyor yazının girişindeki o anıyı hatırlattığı bölümle.

Sonra da iktidar olmanın nasıl bir şey olduğunu anlattığı bölümün ardından AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın adının geçtiği Tarih Kitabe Skandalı ile anlattığı hikayenin benzerliğine dikkat çekiyor. 

"Çeşme kitabesini değiştirme gücü" ara başlığının ardından Çamlı'nın restore ettirdiği tarihi Vezir Çeşmesi'nin orjinal kitabesi yerine babası Zeki Ahmed Çamlı'nın adını eklettiği skandal olayı anlatıyor. 

Posta yazarının yorumu: "İktidar olmak böyle bir şey"

Kitabenin orjinalinin ise kayıp olduğunu belirten Çalışlar, "İktidar partisi milletvekili olarak Çamlı, İstanbul Fatih’te İskenderpaşa Camii yakınlarında 1748 yılında I. Mahmud tarafından inşa ettirilen ve yine bu padişahın ismiyle anılan tarihi Vezir Çeşmesi’nin kitabesini değiştirme hakkını kendinde görebilmiş." diyor. Sonra da ekliyor: 

"Haberin bende çağrıştırdığı duygu, gücün insana neler yaptırabileceğiyle ilgili. Belki de en masum konulardan birisidir, bir kitabeyi değiştirmek. Ama bu davranışı gösteren “muktedir” öznede oluşan psikolojiyi, ruh halini incelemeye değer buluyorum. Önceki dönemde askeri birliklere, askeri uçaklara alınmayanların bugün, “Nerede diğer gazeteci arkadaşlar? Onlar niye yok” sorusunu bile sormadıkları, başka bir iktidar döneminde yaşıyoruz. İktidar olmak böyle bir şey midir?"

Oral Çalışların yazısının tamamına linki tıklayarak ulaşabilirsiniz!

Posta yazarının yorumu: "İktidar olmak böyle bir şey" - Resim : 2

Posta yazarının yorumu: "İktidar olmak böyle bir şey" ile ilgili etiketler AK Parti Oral Çalışlar ahmet hamdi çamlı Vezir Çeşmesi kitabe
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.