Posta yazarı Çalışlar: Mikrofon uzatılmasında bir yanlışlık olabilir mi?

Posta yazarı Oral Çalışlar, son yazısında 'Ebubekir Sofuoğlu vakası...' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çalışlar, üniversiteler için söylediği sözlerle tepkileri üzerine çeken Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nu eleştiren gazetecilere, " 'Kendisine mikrofon uzatılmasında acaba bir yanlışlık olabilir mi diye düşündüğünüz oldu mu?" diye sordu.

Posta yazarı Oral Çalışlar, köşesinde son günlerde üniversiteler için söylediği sözlerle tepkileri üzerine çeken Ebubekir Sofuoğlu'na yer verdi.

'Ebubekir Sofuoğlu vakası...' başlıklı bir yazı kalem alan Çalışlar, Sofuoğlu'nun Google’ı icat eden ve ilk kullananın Padişah 2. Abdülhamit olduğunu ortaya attığını söyleyerek kendisinin tarihçi olduğu için bu tezine inanlar olduğunu söyledi.

"NE DEDİĞİ, NE DİYECEĞİ BELLİ"

Tarihçi Sofuoğlu'nun İstanbul Sözleşmesi’ne destek verenleri, ‘Feminazi ve Feminist Pislikler’ olarak tanımladığına da değinen Çalışlar, Sofuoğlu'nun ‘fahişe’, ‘pislik’ gibi tanımlandırmalarına rağmen ona mikrofon uzatılmasına eleştirilerde bulundu.

Çalışlar şunları kaydetti;

"‘Üniversitelerin fuhuş yuvası olduğunu’ söylemesine tepki gösteren bazı gazetecilere sormak isterim. Zatın ne dediği, ne diyeceği belli. “Hitler gibi...” diye başlayan cümleleri kurduğunda, ona buna ‘fahişe’, ‘pislik’ dediğinde, “Kendisine mikrofon uzatılmasında acaba bir yanlışlık olabilir mi?” diye düşündüğünüz oldu mu? Şunu kabul edelim: Ebubekir Sofuoğlu, sistemin bir ürünü... Yıllardır bu türden söylemlerde bulunarak akademide yükselen isimlerle karşılaşıyoruz.

Bilimle, bilimsellikle uzak yakın teması olmayan bir üslup ve kültür ortaya çıkıyor. Kızmanın ötesinde ‘Nasıl buraya gelindi?’ sorusunu sormakta yarar var. Sofuoğlu’nun ne şekilde bu kadar kısa sürede akademide kariyer yaptığıysa, ayrıca araştırılabilir."

Posta yazarı Çalışlar: Mikrofon uzatılmasında bir yanlışlık olabilir mi? ile ilgili etiketler üniversite Oral Çalışlar ebubekir sofuoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.