Poşe yumurta tarifi! Nasıl yapılır?

30 Eylül MasterChef Türkiye'de bu akşam dokunulmazlık kazanmaya çalışan kırmızı takım üyeleri şeflerin verdiği yemeği yaparken poşe yumurta tekniği kullandı. İzleyiciler poşe yumurta tekniğini merak etti. Poşe yumurta tarifi nedir? Poşe yumurta nasıl yapılır? Detaylı bilgiler ve tarif bu haberde yer alıyor.

TV 8'de yayınlanan MasterChef Türkiye 30 Eylül bölümünde mavi takıma karşı kaybeden kırmızı takım dokunulmazlık kazanmak için tek kolla yemek hazırladı. Yemek tarifinde kullanılan yöntemlerden biri de poşe yumurta oldu. Poşe yumurta tarifi nedir? Poşe yumurta nasıl yapılır? Tarifi ve gerekli malzemeleri haberimizde...

 Poşe yumurta tarifi! Nasıl yapılır?

Poşe Yumurta Tarifi

Gerekli Malzemeler
Yumurta
Kaynar su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke

Yapılışı
Öncelikle ocakta kaynayan suyun ine tuz ve sirkeyi ekleyelim. Yumurtaların dağılmaması için ayrı bir yerde kırın ve yavaşça ocaktaki kaynar suya bırakın. Beyazlarının dağılmaması için suyu yumurtanın üzerine dökün sürekli kayısı kıvam için yaklaşık 4 dakika yeterli olacak. Poşe yumurtanız hazır.

Poşe yumurta tarifi! Nasıl yapılır? - Resim : 2

YUMURTA
Yumurta, dişi hayvanların ve özellikle kuşların embriyoyu korumak amacıyla yumurtladığı yuvarlak ve oval şekilli cisimlerdir. Birçok hayvanın yumurtaları yiyecek olarak kullanabilmesine karşın, yumurta denince akla ilk gelen şey tavuk yumurtasıdır. Tavuk yumurtası sayısız yemeğin hazırlanmasında malzeme olarak kullanılır. Dünyanın hemen hemen her mutfağında yaygın olarak kullanılır.

Yaygın bir inanış olan bıldırcın yumurtasının bir tavuk yumurtası kadar protein içerdiği doğru değildir.

Son yıllarda hazır gıda üretimindeki artış, yumurtanın kullanıma hazır, pastörize ve yumurta tozu halinde üretimini yaygınlaştırmıştır. Bu artışı baskılamak, baltalamak isteyenler tarafından "günde iki defa yumurtlatıyorlar", yemlerinde "antibiyotik" katıyorlar gibi konunun uzmanı olmayan kişiler tarafından propogandalar yapılmaktadır. Fakat bu işin içinde olan herkesin ve veteriner hekimlerinin doğrulayacağı gibi tavuğun günde iki defa yumurtlama gibi bir olasılığı yoktur. Konvensiyonel veya özel hibrit tavukların hepsi için geçerlidir. Türkiye'de de çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi yemlere antibiyotik karıştırılması yasaktır.

Yapılan araştırmalar besinler içindeki en kaliteli proteinin yumurtada olduğunu göstermiştir. Ayrıca yumurta dışarıdan alınması gerekli olan amino asitleri dengeli ve yeterli miktarda içerir. Vücuda gerekli olan başta A, B, D, E ve birçok vitamini yüksek oranda barındırır.

Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından çok gereklidir.

Bir adet yumurta ortalama 50 gram olarak kabul edilebilir ve bir yumurtadaki besin değerleri ortalama;
70 Kalori
6 g protein
5 g yağ
1 g karbonhidrat şeklindedir.

Genel olarak yumurtanın sarısı büyük oranda vitamin ve yağları, beyaz kısmı ise büyük oranda proteinleri içerir. Bu oranlar diğer içeriklere göre verilmiştir. Sarı ve beyaz gramaj olarak yaklaşık eşit miktarda protein içerir.

Yumurtanın protein emilimi bakımından en etkili tüketim şekli rafadan olarak bilinmektedir.

 

 

Poşe yumurta tarifi! Nasıl yapılır? ile ilgili etiketler poşe yumurta tarifi nasıl yapılır?
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.