MasterChef yarışmacıları künefe yapamayınca...

MasterChef Türkiye'de ilginç anlar yaşandı. Aleyna, Beste ve Gülşah künefe yapamayınca jüri yarışmacılardan poşe yumurta yapmalarını istedi. İşte poşe yumurtayı yapabilen yarışmacı...

TV8'in fenomen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de final turu öncesi düellolar nefes kesmeye devam ediyor. Şeflerin 40 dakika içerisinde yapmalarını istediği künefeyi yapamayan Aleyna, Beste ve Gülşah üçlüsünden bu kez Poşe Yumurtası'nı yapmalarını istedi.

Yarışmacılar poşe yumurta yapımında da zorlandı ve iki yarışmacı poşe yumurtayı yetiştiremedi. Şefler karar vermekte zorlanmadı ve Gülşah'ın poşe yumurtası kabul edildi. Beste ve Aleyna ise poşe yumurtayı tabağa alamadıkları ve yetiştiremedikleri için ise elendiler.

POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?

Poşe yumurta, "poşe" tekniği kullanılarak kayısı kıvamında yumurtalar elde etmenizi sağlayan bir pişirme yöntemidir. Derin kaynayan suda pişirme yöntemi kullanılan poşe yumurta tarifinde yumurtanın akının katılaşmış, sarısının da yoğunlaşmış olması gerekiyor. Suda pişirirken yumurta beyazının asla dağılmaması gerekiyor.

İlk olarak tencereye su doldurun ve kaynamaya bırakın. Poşe yumurtanın kusursuz bir kıvam alması için suyun iyi kaynaması gerekir. Su, ocakta kaynarken yumurtanızı hazırlayın. Poşe yumurta tekniğinin en önemli noktalarından biri yumurtanın direkt suya kırılmaması. Yumurtayı önce küçük bir kaseye şeklini bozmadan kırmanız gerekiyor.
Suyu bir kaşık yardımıyla dairesel hareketlerle dikkatlice döndürün. Ardından bu girdabın ortasına kasedeki kırılmış yumurtanızı çok dikkatli bir şekilde bırakın. Poşe yumurtanız 3-5 dakika içinde hazır olacaktır.Poşe yumurtayı 3-5 dakika sonra bir süzgeç yardımıyla kaseye alabilirsiniz.

Eğer yumurtayı pişireceğiniz suya tuz ve sirke eklerseniz yumurtaların dağılma olasılığı düşer.

MasterChef yarışmacıları künefe yapamayınca... ile ilgili etiketler MasterChef künefe masterchef2020 poşe yumurta
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.