Poşe etmek ne demek? Masterchef Poşe yumurta nasıl yapılır? İşte poşeli yumurta tarifi...

Poşe ne demek merak ediliyor. Masterchef 2020'de yarışmacıları künefe yapamayınca Poşe yumurta yapılması istendi. Vatandaşlar poşe ne demek, poşe yumurta nasıl yapılır merak ediyor. İşte detaylar...

Poşe ne demek sorusunun yanıtı Masterchef 2020'de merak ediliyor. Masterchef 2020'de poşe ne demek sorgulanıyor. Poşe yumurta nasıl yapılır işte tarifi!

POŞE NE DEMEK?

Poşe etme tekniği yumurta, balıklardan somon, ateşte pişince ağırlaşan beyaz etli ve yağlı balıklar, bununla birlikte tavuk göğsü eti ve dağılma ihtimali olan sebze yemeklerinin pişirilmesi için kullanılır.

Poşe nedir sorusunun cevabı ise çok basit, aslında bir çeşit haşlama yöntemidir. Poşe etme tekniğinde en önemli hedef kullandığımız malzemenin şeklini haşlarken koruyabilmektir.

Bu tekniğin mutfağımızda en bilinen örneği ise yumurta pişirme yöntemlerinden biri olan çılbır yumurtadır.

Kesinlikle yemeklerimizin lezzet ve görünümüne fark katacak bu yöntemi aşağıdaki püf noktalarına dikkat ederek denemenizi öneririz.


POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR? MASTERHEF 2020

POŞE YUMURTA YAPIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Yumurtanın taze olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.
- Yumurtayı pişireceğiniz suya tuz ve sirke eklemelisiniz. Böylece yumurtaların dağılma olasılığı düşecektir.
- Yumurtayı pişirirken direkt suya kırmak yerine önce bir kaseye kırmalı sonra yavaşça suya bırakmalısınız.
- Kaynatacağınız suyun sıcaklığına dikkat etmelisiniz. 80-90 derece poşe yumurta yapımı için ideal.

Poşe yumurta


POŞE YUMURTA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kızarmış ekmek
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 adet domates
4-5 adet yeşil ve kırmızı biber dilimi
2 dal taze soğan
Arzuya göre yarım avokado

POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?

Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını ekleyin. Mantarı 2-3 dakika tavada kızartın. Çok pişirmeden mantarları ocaktan alın. Ekmekleri aynı tavaya ekleyip her iki tarafını da kızartın.

Tencereye 3 parmak su ekleyip kaynama noktasına getirin. Poşeleme işlemleri için suyun ısısının yaklaşık 80-85 derece olmasına dikkat edin. Sirkeyi ekleyip altını kısın.

Yumurtayı bir kasenin içine kırın. Dikkatlice tıngırdamakta olan suya bırakın. İkinci yumurta için de aynı işlemi yapın.

Kayısı yumurta için yaklaşık 3 dakika yeterlidir. Bir kaşık yardımıyla alıp parmağınızla bastırarak kontrol edin. Yumurta sarısı yumuşak olmalı. Pişen yumurtaları bir kağıt havlu üzerine alın. Kızaran ekmeklerin üzerine mantar, soğan ve domates dilimlerini yerleştirin.

Üzerine poşelenmiş yumurtayı yerleştirin. Biberler dilimlenmiş avokadı ve yeşilliklerle süsleyin. Poşe yumurtalarınız hazır! Afiyet olsun.

 

Poşe etmek ne demek? Masterchef Poşe yumurta nasıl yapılır? İşte poşeli yumurta tarifi... ile ilgili etiketler poşe ne demek poşe yumurta nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.