Portekiz'i EURO 2016'da şampiyon yapan golü atan Eder, Sivasspor yolunda...

Troy Deeney'den olumlu cevap alamayan Sivasspor'da ibre Eder'e döndü... Lokomotiv Moskova'dan ayrılan ve boşa çıkan 33 yaşındaki santrforla transfer görüşmeleri hız kazandı. Yıldız isim, EURO 2016 finalinde Fransa'yı tek golle devirdikleri maçta Portekiz'e şampiyonluk getiren golü atmıştı.

Süper Lig'de yakaladığı 19 maçlık yenilmezlik serisiyle kulüp rekorunu geliştiren ve sezonu 5. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi almayı başaran Sivasspor, golcüsünü arıyor. Fanatik'in haberine göre Kırmızı-Beyazlılar, Portekizli golcü Eder'le transfer görüşmelerine başladı.

2018 yazında transfer olduğu Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla sözleşmesi sona eren ve boşa çıkan 33 yaşındaki santrforu kadrosunda görmeyi isteyen teknik direktör Rıza Çalımbay, "Eder'i bana alın" dedi. Yönetim de Çalımbay'ın raporuyla tecrübeli futbolcuyla görüşmelere başladı. Haberde, Ersun Yanal'ın Antalyaspor'unun da transfer yarışına dahil olduğu ancak Eder'in Avrupa faktörü sebebiyle Yiğidolar'a daha yakın olduğu kaydedildi. 

AVRUPA ŞAMPİYONU YAPAN GOLÜ ATMIŞTI 

Portekiz Milli Takımı formasını 35 kez giyen Eder, ülkesinin EURO 2016 şampiyonluğunda zaferi getiren golü atmıştı. Paris'teki maçta Portekiz ev sahibi Fransa'yı 1-0 mağlup ederken oyuna 79'da Renato Sanchez'in yerine giren Eder, uzatmanın 109. dakikasında attığı golle Portekiz'i şampiyon yapmıştı.

Turnuva'dan sonra 4.5 milyon euro bonservisle Swansea City'den Lille'e transfer olan yıldız isim Fransa'da beklentileri karşılayamayınca Moskova'nın yolunu tutmuştu. Rusya Ligi'nde geçen sezon 20 maça çıkan Eder, 1 gol-1 asistlik skor katkısı sağladı.

KADROYU KORUMAYI BAŞARDI

Geçen sezon gol ve asist sayısında çifte hanelere ulaşan Süper Lig'deki tek isim olan Max Gradel'i takımdan tutan Sivas, tecrübeli stoper Caner Osmanpaşa ve golcü isim Mustapha Yatabare'nin de sözleşmesini uzatmıştı.

Gelecek sezon UEFA'nın yeni organizasyonu olan Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek Yiğidolar, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 6 puan toplayıp gruptan çıkamama üzüntüsü yaşamıştı. Önümüzdeki sezon Avrupa'da daha iyi işler yapmak isteyen Rıza Çalımbay'ın  yönetime verdiği transfer listesindeki ilk isim Eder... Bir ara Watford'dan Troy Deeney için nabız yoklayan Kırmızı-Beyazlılar, İngiliz golcüden olumlu cevap alamadı.

Portekiz'i EURO 2016'da şampiyon yapan golü atan Eder, Sivasspor yolunda... ile ilgili etiketler Sivasspor Portekiz eder Rıza Çalımbay
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.